Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fejlesztések Sopronban

Fejlesztések Sopronban

| Tallózó

Itt gyűjtöttük össze a Sopronban történt fejlesztésekről készült írásainkat.

A XXI. század szakképzéséért (2024.03.13.) – Sopron, valamint a szakképzés is lendületben van. A fejlesztésekhez Magyarország kormánya minden segítséget megad – mondta dr. Farkas Ciprián a Vasvilla-technikumban a Soproni Szakképzési Centrum komplex fejlesztésének projektnyitó rendezvényén. 

Újabb mérföldkő (2024.03.06.) – Lezárultak az M85-ös autóúton épülő alagútpár szerkezetépítési munkálatai. Dr. Farkas Ciprián polgármester a helyszínen tájékozódott az elvégzett feladatokról és a következő munkafázisokról.

Tavasszal elkészül (2024.02.24.) – A finiséhez érkezett az M85-ös gyorsforgalmi út északnyugati elkerülőjének építése, amelynek fontos szerepe lesz a város belső úthálózatának tehermentesítésében.

XXI. századi egészségház (2023.12.06.) – Sopronban az elmúlt 10 évben annyi fejlesztés valósult meg, mint korábban száz év alatt – jelentette ki dr. Farkas Ciprián polgármester a felújított Lenkey utcai egészségház átadóján.

Újabb mérföldkő Sopron életében (2023.10.25.) – A helyi vállalkozók és Sopron fejlesztése szempontjából is kulcsfontosságú, hogy elkészült az inkubátorház – mondta a múlt heti átadón dr. Farkas Ciprián polgármester. Az új épületegyüttesben már több kkv. otthonra talált.

A jövő múzeuma (2023.06.21.) – Mi, soproniak tiszteljük és becsüljük azt a gazdag történelmet és kultúrát, melyet elődeink ránk hagytak – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester a Soproni Múzeumnegyed hivatalos megnyitóján.

Sopron szolgálatában (2022.03.30.) – Az új komplexum a béke és a biztonság, korunk legfontosabb értékeinek jelképe lesz városunkban – mondta Barcza Attila a Rendészeti Integrált Központ hétfői átadóján. Az épületben a tűz- és rendvédelmi szervezetek dolgozhatnak együtt városunk biztonságáért.

Átadták a parkolóházat (2021.12.08) – Sorsszerű, hogy a népszavazás centenáriumán milyen óriási fejlesztések történnek Sopronban – mondta az Árpád utcai parkolóház átadásán dr. Farkas Ciprián polgármester. A soproniak egy hete használhatják az új épületet, amelyben egyszerre 235 autó tud parkolni.

Újabb megvalósult álom (2021.06.30.) – Sopron nem álmodja az életét, hanem éli az álmait – mondta az új uszoda átadásakor dr. Farkas Ciprián polgármester. Vasárnap vehették birtokba a soproniak a Lőver Uszodát, amely a magyarországi sportuszodák között a Duna Aréna után a második legnagyobb befogadóképességű és alapterületű.

Újraszentelték a Szent Mihály-templomot (2020.10.02.) – Újraszentelték a Modern városok program részeként csaknem hárommilliárd forintból felújított, a város védőszentjéről elnevezett, több mint hétszázéves Szent Mihály-templomot csütörtökön.

Lenck-villa: időtlen minőség (2020.08.14.) – Visszanyerte régi pompáját az ikonikus épület, múlt csütörtökön átadták a Lenck-villát. – 2010-ben új korszak kezdődött, a rombolást felváltotta az építés – hangsúlyozta a megnyitón dr. Farkas Ciprián polgármester. A rendezvényen a város vezetői mellett részt vett Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is.

Kapcsolódó cikkek

Soproni Téma kvízek

Soproni Téma kvízek

2023. 03. 13.

Ezen az oldalon próbálhatod ki aktuális kvízünket, alatta találod régebbi játékaink listáját.