Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A köz szolgálatában
– A Thurner gyűrű jóleső visszaigazolást adott számomra, hogy hasznosan sikerült három évtizedet eltöltenem a köz szolgálatában – mesélte Pesky Ibolya. Fotó: Filep István

Pesky Ibolya mindig igyekezett naprakész lenni a munkájában

A köz szolgálatában

| Köves Andrea | Városi hírek

A köztisztviselők napján a rangos Thurner Mihály-emlékgyűrűt Pesky Ibolya, a polgármesteri hivatal személyzeti, bér- és munkaügyi csoportvezetője érdemelte ki.

Megbízható, segítőkész, lelkiismeretes, mosolygós: ezek a jelzők néhány szóban jellemzik a kitüntetettet, aki már több évtizede tevékenykedik a soproni városházán. Ibolya a Fáy közgazdasági szakközépiskolában végzett, majd az óvóképző főiskolán helyezkedett el. Már akkor is fontosnak érzete, hogy tudása naprakész legyen, így 1985-ben egy szakmai továbbképzésnek köszönhetően lépte át először a polgármesteri hivatal kapuját, ahova egykori oktatója, Csizmazia József hívta. A rendszerváltás évében született kislánya, miután véget ért a babázás időszaka, tett egy kis kitérőt, a Kisalföldben helyezkedett el szerkesztőségi titkárként. Lubickolt a feladatokban, legyen szó témakeresésről, adminisztrációs tevékenységről, fényképek előhívatásáról, a cikkek begépeléséről.

– Ekkor nyílt ki számomra a világ – mondta a kitüntetett. – Egy szerény körülmények között elő, négygyermekes család legidősebbjeként láttam meg a napvilágot Sopronban, amolyan visszahúzódóbb, csendesebb gyerek voltam. Az újságnál éreztem rá a kommunikáció ízére, amelyet aztán kamatoztatni tudtam a városházán, miután 1995-ben visszatértem a hivatalba az akkori polgármester, dr. Gimesi Szabolcs titkárságvezetőjeként. Néhány hónap múlva kerültem a személyzeti osztályra. Nagy örömömre támogattak abban az elhatározásomban, hogy a Benedek-karon megszerezzem szociálpedagógusi diplomám, büszke voltam arra, hogy munka mellett sikerült kitüntetéssel végeznem.

Ibolyát két évtizeddel ezelőtt nevezték ki csoportvezetővé. Mint mesélte: speciális feladatot látnak el kollégáival együtt, amelyet szép kihívásnak él meg. Sok a jogszabályi változás azon a területen, amelyet vezet, az egyik legfontosabb szempont a munkájában, hogy naprakész legyen. Most új életszakaszra készül.

– Szeptember elsejétől nyugdíjas leszek, reményeim szerint részmunkaidőben továbbra is dolgozom majd, ám vannak más terveim is – folytatta Ibolya. – Nagyon megszerettem a nordic walkingozást, elmondhatatlan élmény, amikor a klubtársaimmal járjuk az erdőt. Mindemellett gyógynövényekkel kapcsolatos tanfolyamba is belevágtam, ez is a természethez hoz közelebb. A Thurner gyűrű jóleső visszaigazolást adott, hogy hasznosan sikerült 3 évtizedet eltöltenem a köz szolgálatában. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.