Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A tiszta városért

Dr. Farkas Ciprián: Csak kicsi akarat és elszántság kell

A tiszta városért

| Huszár Judit | Városi hírek

Összesen 100 darab 110 literes zsákot töltöttek meg szeméttel a szombati TeSzedd Sopron akció résztvevői. Az önkéntesek a város öt helyszínén gyűjtötték a hulladékot.

Szikrázó napsütés, kellemes tavaszi idő várta a szombati TeSzedd Sopron akció résztvevőit. Az önkéntesek már kora reggel gyülekeztek a találkozási pontokon, így a Jereván-lakótelepen, a Kodály téren is.

– Ez egy jó alkalom arra, hogy a soproni polgárok is megmutassák, hogy ők mit tesznek a városért – mondta a helyszínen dr. Farkas Ciprián polgármester. – Csak kicsi akarat és elszántság kell, minden mást mi biztosítottunk.

Idén 11. alkalommal rendezik meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót, amely hazánk legnagyobb, önkéntes, hulladékszedési mozgalma. Már hagyomány, hogy a kezdeményezéshez csatlakozott a soproni önkormányzat is. A polgármester, Csiszár Szabolcs alpolgármester, valamint Tóth Éva és Filep Márk önkormányzati képviselő is példát mutatott – ők a Jereván-lakótelepen vettek részt a szemétszedésben.

A lakótelep mellett az Erzsébet-kertben a Rák-pataknál, a Nemeskúti úton, az Egeredi-dombon, valamint a tómalmi kerékpárútnál gyűjtötték a hulladékot az önkéntesek. Utóbbi két helyszínen volt a legtöbb dolguk: eldobott műanyag flakonokat, üvegeket, zacskókat, kiszuperált háztartási eszközöket is találtak. 

Még mindig TeSzedd! Az országos program február 22-én, a Föld napján kezdődött és egészen a fenntarthatósági témahét végéig, április 28-ig tart. Előzetesen mintegy 3000 önkéntes csoport – iskolák, baráti és munkahelyi közösségek – jelentkezett az ország minden részéről. A szükséges eszközöket (kesztyűk, zsákok) Sopronban az önkormányzat biztosította, és megszervezte a hulladék elszállítását is. A korábbi években a TeSzedd! mozgalom keretében mintegy kétezer tonna illegális hulladékot gyűjtöttek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.