Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Adventi díszkivilágítás
Már városszerte szerelik fel a díszkivilágítást adó fényfüzéreket Fotó: Németh Péter

December elsején gyúlnak ki városszerte a fények

Adventi díszkivilágítás

| Munkatársunktól | Városi hírek

Sopron-szerte már javában dolgoznak a karácsonyi díszkivilágítást adó fényfüzérek felszerelésén. Idén egy meglepetés is beragyogja a karácsonyi készülődést.

Az elmúlt évekhez hasonlóan advent kezdetén, idén december elsején, pénteken este gyúlnak ki a karácsonyi díszkivilágítás fényei Sopronban. A fényfüzérek felszerelése már tart, s haladnak utcáról utcára, villanyoszlopról villanyoszlopra a szakemberek.


– A Várkerületen, a belvárosban, a Jereván-lakótelepen, valamint összesen több mint ötven utcában lesznek láthatók az ünnepi fények – mondta el lapunknak Kiss István, a kivitelkezést végző kft. ügyvezető igazgatója.  – Emellett Brennbergbányán, Görbehalomon, Sopron–Balfon, valamint a körforgalmakban, egyes lámpatesteken is lesz díszvilágítás. A fényár egészen január nyolcadikáig lesz látható majd. A következő hetekben felszerelünk 170 ezer izzót, továbbá 650 darab karácsonyt idéző formát.
Kiss István hozzátette: idén egy meglepetéssel is készülnek. Az újdonság látható lesz például a Mátyás király és az Erzsébet utcában is. Érdemes lesz tehát december első péntekén egy kört tenni a városban, hogy megfigyelhessük.


A köztereken kívül ünnepi fénybe öltöznek egyebek mellett egyes magánlakások, fogorvosi rendelők, üzletházak is.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.