Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Árvácska Alapítvány
Az Árvácska Alapítvány síelni is elvitte a fiatalokat.

Civil szervezetek Sopronért

Árvácska Alapítvány

| Köves Andrea | Városi hírek

Az Árvácska Közhasznú Alapítvány a soproni gyermek- és lakásotthonokban élő gyerekek tanulmányait és szabadidős tevékenységét segíti.

– Sopronban és környékén jelenleg 100 állami gondoskodásban élő gyermek és fiatal lakik, az alapítvány legfőbb célja, hogy minél több élményt nyújtson nekik – emelte ki Lánczi Zsuzsanna szabadidő-szervező, az Árvácska Alapítvány vezetője. – A szabadidős és sporttevékenységek szervezése mellett fontos számunkra, hogy minden gyerek továbbtanuljon képességeinek és készségeinek megfelelően. Ennek érdekében felzárkóztató és tehetségfejlesztő foglalkozásokat is biztosítunk számukra. Startprogramunk egyéni ösztöndíjjal segíti a fiatal felnőtteket az életkezdésben.

Az alapítvány munkájának köszönhetően a nyaruk is tartalmasan telik a soproni és a Sopron környéki gyermekotthonokban és lakásotthonokban élő fiataloknak. – Az élmények nemcsak nyáron, hanem egész évben várják a gyerekeket: nagyon fontosak számukra a terápiás és fejlesztő programok – folytatta Lánczi Zsuzsa. – Heti egyszer lovagolhatnak a gyerekek Brandmajorban, illetve művészetterápiás foglalkozás és örömíjászat is várja őket év közben. Az erdei gyermekotthonban egy speciális terápiás szoba is segíti az ott lakók mindennapjait. Mindemellett rendszeresek a művészetterápiás foglalkozások.


Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.