Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az állatok védelméért
Színes programok, falusi porta füstölővel, valamint számtalan kisebb és nagyobb állat várta a családokat a Lénárd napon a Szent István parkban. Fotók: Filep István

Lénárd nap: több mint 200 ezer forint adományt gyűjtöttek

Az állatok védelméért

| Munkatársunktól | Városi hírek

A korábban vártnál is népszerűbb volt a Lénárd nap a Szent István parkban. A szombati rendezvényen számtalan kisgyermekes család vett részt, az állatvédő egyesületek pedig jelentős támogatást kaptak.

Nyuszik, kacsák, kecskék, libák is totyogtak szombaton a soproni belvárosban, a Szent István parkban. A Lénárd nap nevű rendezvényen a gyerekek megsimogathatták, testközelből megnézhették a kisállatokat, lovagolhattak, de a terráriumoknál a kígyókra is rácsodálkozhattak. Felépítettek egy falusi portált füstölővel, ahol a népi sütés-főzést is kipróbálhatták.

A soproni önkormányzat és a Pro Kultúra rendezvényét Pongráczné Várnai Mária nyitotta meg. A körzet önkormányzati képviselője elmondta: 1885-ben a Lénárd-kereszt a Kurucdomb alján állt, ezért a környéket Lénárd-hegynek nevezték és a vásárokat is itt tartották.

A hétvégi rendezvényen a soproni kutyasuli képviselői a felelős kutyatartásról beszéltek. A helyszínen négylábúakat nem lehetett örökbe fogadni, de a lehetőséggel megismerkedhettek a résztvevők. A Lénárd napon adakoztak is a családok, összesen több mint 200 ezer forint támogatást kapott a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesület és a Soproni Madármentők Alapítvány.

Miért Lénárd?

Lénárd, másként Leonárd a koraközépkor egyik leghíresebb, legnépszerűbb szentje: állatok orvosa, a lovak, kovácsok, pásztorok védőszentje volt. Lénárd napja november 6-án van, az időjárás miatt viszont most, az állatok világnapjához igazítva tartották meg a programot.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.