Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Biztonságos városunk
A közbiztonsági fórumon Szabó Jenő soproni rendőrkapitány (j) tartott beszámolót a környék polgármestereinek Fotó: Griechisch Tamás

A legnagyobb kihívás a közlekedési kultúra fenntartása

Biztonságos városunk

| Madarász Réka | Városi hírek

Jelentősen csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma a soproni járásban az elmúlt nyolc évben – ez is elhangzott a közbiztonsági fórumon. A rendezvényen a soproni rendőrkapitány számolt be a testület munkájáról.

A járási közbiztonság-egyeztető fórum két felvonásban zajlik: tavasszal a soproni rendőrkapitány látogatja meg a járás polgármestereit, ősszel pedig a polgármesterek ülnek össze a Soproni Rendőrkapitányságon. A csütörtöki eseményen a környék szinte összes polgármestere és dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok vett részt.

– 2010 óta jelentősen csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma a járásban – tudtuk meg Szabó Jenő ezredes, soproni rendőrkapitány éves beszámolójából. – Csaknem felére esett vissza a lakosság szubjektív biztonságérzetét különösen befolyásoló kiemelt bűncselekmények száma. A cél ezek minimálisra szorítása. Markánsan csökkent a lopások és más vagyon elleni bűncselekmények száma is.

A rendőrkapitány elmondta, a környező településeken is megnyugtató a helyzet, a lakosság életét felzaklató bűncselekményeket megfelelően kezelték. Kevesebb baleset történt, mint tavaly, ezek legfőbb oka az elsőbbség meg nem adása, illetve a gyorshajtás volt. Rendezvénybiztosításról 76 esetben gondoskodtak, ebből a legjelentősebbnek a VOLT Fesztivál számított.

– A legnagyobb kihívást Sopronban a közlekedési kultúra fenntartása jelenti – zárta az ezredes. – Rengeteg autó van a városban, a parkolási rendet összevisszaság jellemzi. Éppen ezért az október 1-jétől elrendelt, fokozott közbiztonsági ellenőrzés keretében kiemelt figyelmet fordítunk a parkolási rend betartására is.

Az éves beszámoló után az ezredes a polgármesterek közbiztonság megőrzésével kapcsolatos kérdéseire válaszolt.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.