Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Civitas Fidelissima díj: SoSZI
A védőnői szolgálat elismerését Sasgáti Zsófia csoportvezető területi védőnő és Jakabné Vanyó Henrietta csoportvezető iskolai ­védőnő vette át.

Civitas Fidelissima díj: SoSZI

| Munkatársunktól | Városi hírek

Újságunkban hétről hétre bemutatjuk a városi kitüntetetteket, ezúttal azokat, akik a Civitas Fidelissima elismerést kapták.

A SoSzi védőnői szolgálata

A Soproni Szociális Intézmény védőnői szolgálata tizenegy iskolai, tizennyolc területi és egy szaktanácsadó védőnőből áll. A szolgálat gondozza Sopron város hét év alatti gyermekeit, a várandós kismamákat, a kisgyermekeket nevelő családokat és a soproni alap- és középfokú oktatási intézmények tanulóit. A védőnők a pandémiás időszak első hulláma során egyöntetűen vállalták a soproni hetven év feletti és krónikus betegségben szenvedők ellátását, segítését.

Ifjúság-egészségügyi tevékenységük során óvják, védik az iskolás korosztály mindennapjait, szervezik a kötelező védőoltások kivitelezését. Az oktatási intézményekben elsősegélynyújtó tanfolyam vezetésével, a tinédzser kor nehézségeit feldolgozó anya–lánya és apa–fia foglalkozások szervezésével segítik a fiatalok mindennapjait. Ez utóbbi foglakozások bekerültek a magyar védőnői jó gyakorlatok tárházába. Számos egészségnevelő program elkötelezett résztvevői. Lelkes és gyakori előadói a helyi szakdolgozói tudományos értekezletek rendezvényeinek. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.