Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Elsöprő Fidesz-győzelem

Barcza Attila: Megőrizzük hazánk békéjét és biztonságát

Elsöprő Fidesz-győzelem

| Munkatársunktól | Városi hírek

Újra Orbán Viktor alakíthat kormányt. A 2022-es országgyűlési választások magas – közel 99 százalékos – feldolgozottságnál látszó eredmények alapján fölényesen, kétharmados többséggel nyert a Fidesz–KDNP. Sopron és térsége országgyűlési képviselője a következő négy évben is Barcza Attila lesz.

A szavazatok 98,96 százalékos feldolgozottságánál 106 egyéni választói körzetből 88-at megnyert a Fidesz–KDNP, míg az országos listán 47 mandátumot szerzett a pártszövetség, ami összesen 135 képviselői helyet és kétharmados többséget jelent a parlamentben. Az Egységben Magyarországért hatpárti összefogás összesen 56 mandátumot (18 egyéni, 38 listás) szerzett, a Mi Hazánk Mozgalom hetet, míg a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata egyet.


– Hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan – mondta Orbán Viktor vasárnap késő este a kormánypártok budapesti eredményváró rendezvényén. A miniszterelnök köszönetet mondott a magyar választópolgároknak, akinek azt üzente: mindent megtesznek annak érdekében, hogy megszolgálják a bizalmat, amit tőlük kaptak.

A választás eredményét úgy értékelte: akkor nyertek a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenük. Kijelentette: hiába a taktika, a cselszövés, a ravaszkodás, a végén mindig a szív győz. Sopronban is fölényesen nyert a Fidesz-KDNP jelöltje, Barcza Attila (a szavazatok 98,94 százalékos feldolgozottságánál) a voksok 57,93 százalékát kapta.

– A választás legnagyobb nyertesei a soproniak és a térségben élő emberek – írta közleményében a régi-új országgyűlési képviselő. – Köszönjük mindenkinek, aki elment szavazni ezen a sorsdöntő választáson. Velünk az is jól fog járni, aki nem ránk voksolt. Sopront és térségét a következő ciklusban dr. Molnár Ágnes (aki a Fidesz listájáról jutott be ismét a parlamentbe) és jómagam képviselhetem. Köszönöm aktivistáinknak, a családomnak, és a kampánycsapatunknak a rengeteg munkát és támogatást.


A vasárnap éjszaka közölt választási eredmények még nem tekinthetők véglegesnek. Az úgynevezett jogi eredményt csak a külképviseleteken leadott szavazatok hazaszállítása és a levélszavazatok megszámlálása után állapítják meg: az egyéni választókerületeknél legkésőbb április 9-én, míg a választás országos eredményét legkésőbb április 22-én.

Az országgyűlési választásokkal párhuzamosan tartották a kormány által kezdeményezett, négykérdéses gyermekvédelmi népszavazást is. A referendum azonban nem érte el az érvényességi küszöböt, de így is nagy politikai felhatalmazást ad a kormánynak.

Borítókép: MTI grafika

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.