Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Emlékdiplomás pedagógusok
Fotó: Pluzsik Tamás

Emlékdiplomás pedagógusok

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

Ötven, hatvan, hatvanöt és hetven évvel ezelőtt diplomát szerzett pedagógusokat köszöntöttek az elmúlt héten a városháza dísztermében.

– Az emlékdiplomások köszöntése egyike az év legszebb, legmeghatóbb pillanatainak – mondotta köszöntőjében dr. Var­­ga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja. – Egy olyan pedagógusnemzedék előtt állunk, akik példamutató felelősséget vállaltak, ne­­héz körülmények között is a be­­csületes életre, a tisztességes helytállásra nevelték tanítványaikat. Valódi elismerést csak az jelenthet egy pedagógus számára, ha elégedettnek és sikeresnek látja egykori tanítványait.


Arany emlékdiplomát ka­­pott Bánki-Habán Gáborné, Bór József, Bór-Petró Mária, Galambos Ernőné, Kónya Lászlóné és Ma­­­tuschek László. Gyémánt em­­­­lék­diplomát hét pedagógus vehetett át: Benedek Gyuláné, Halvax Imréné, Hortobányi Ágnes (felvételünkön), Horváthné Endrődy Piroska, Kap­­ron­­­czai Zoltánné, Kiss Er­­nő­né, Szabó Andrásné, Varga Elemérné és Vörös Imréné. Vas emlékdiplomát ketten kaptak, Élő Józsefné és Tasch­­ner Frigyes.


Rubin emlékdiplomát a 70 évvel ezelőtt pedagógusdiplomát szerző, majd évtizedekig a Deák Téri Általános Iskolában tanító dr. Somlai Andrásné, illetve az 1947 júniusában a Soproni Szent Orsolya-rendi Római Katolikus Népiskolai Tanítóképző Intézetben képesítő vizsgát tett és az egykori Kellner Sándor Általános Iskolából nyugdíjba vonuló Szalay Árpádné vehetett át.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.