Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Eredményes sportakadémia

| Városi hírek

Kiemelkedően eredményes évet zár a Növényi sportakadémia: négy világbajnoki, két Európa-bajnoki, valamint hét magyar bajnoki aranyérmet értek el a sportolóik.

Véget ért az idei versenyszezon a Növényi sportakadémián. – A legeredményesebb szakágak a grappling, a kick-box, valamint a ketrecharc, azaz az MMA voltak – mondta el Babos Zoltán, az akadémia soproni vezetője. – A versenyzőink összesen négy világbajnoki, két Európa-bajnoki, valamint hét magyar bajnoki címet szereztek. Az érmek számát tekintve 2018-ben mi lettünk az egyik legeredményesebb sportegyesület Sopronban.  

A Növényi sportakadémián huszonegy szakágban több mint ötszázan sportolnak. Nem ritka, hogy egy-egy utánpótláskorú csoportban harmincan is vannak. A többségük hobbi szinten mozog nap mint nap. A versenyzőkkel pedig tapasztalt – köztük kétszeres világbajnoki övvel is rendelkező – edzők foglalkoznak. A tervek szerint a 2019-es versenysorozat februárban kezdődik. A cél az, hogy hozzák az idén elért eredményeket, illetve lehetőség szerint minél több magyar bajnokságon részt vegyenek.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.