Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Éremeső a tornászoknál
A Soproni Torna Club fiataljai kiválóan szerepeltek az idei ob-n. Fotó: Németh Péter

Éremeső a tornászoknál

| Munkatársunktól | Városi hírek

Mint arról lapunk is beszámolt, ismét szabályos éremeső hullott a Soproni Torna Club fiatal versenyzői nyakába a budapesti országos bajnokságon.

Ezüstérmet nyert a Soproni Torna Club ifjúsági és a serdülő csapata az ob-n. Az egyéni mezőnyben is rendkívül sikeresek voltak a tornászok: ifjúsági kategóriában Sugár Krisztina két érmet is szerzett, mellette Soós Vivien és Shey Dorottya is dobogós helyen végzett. A serdülőknél Hámori Panka, Zrínyi Zselyke és Sebestyén Nóri léphetett dobogóra.

– Az ob a serdülő, az ifjúsági és a felnőtt korosztály legrangosabb versenye – kezdte Kőhidiné Fleck Szilvia. – Két forduló (tavaszi és őszi) alapján hirdetik ki az országos bajnokság eredményét, tehát két éles versenyen kell magabiztos gyakorlatokat bemutatni. Serdülő korosztályban 15 csapat és 72 egyéni versenyző, az ifjúságiaknál pedig 10 csapat és 39 egyéni versenyző vett részt az ob-n.

A Soproni Torna Club szakosztályvezetője szerint a sok érmes helyezés nemcsak a tornászaik sikere, edzők és szülők is sokat tettek azért, hogy ilyen szépen sikerüljön az országos bajnokság.

– Külön köszönjük Sopron város segítségét is, hiszen egy jól felszerelt tornateremben készülhetünk a versenyekre – tette hozzá Kőhidiné Fleck Szilvia. – Nagyon büszkék vagyunk mindegyik versenyzőnkre, mert mi, edzők látjuk, hogy milyen út vezetett egy-egy eredmény eléréséhez. A sikeres szerepléshez időt és energiát nem sajnálva rengeteg edzésmunka és lemondás kellett. Az ifjúsági és felnőtt korosztályban középiskolás lányok vannak, nekik még nehezebb volt összeegyeztetni az iskolai elfoglaltságokat a mindennapos edzésekkel.

A versenyzőknek most egy kicsit könnyebb időszak következik, hiszen legközelebb csak jövő márciusban versenyeznek újra – addig új elemeket tanulnak.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.