Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Fergeteges hangulat
A koncertek mellett gyermekprogramokat is tartottak a Várkerületen, népszerű volt T. Horváth József előadása. Fotó: Filep István

Sopron 100: Országos hírű zenekarok léptek fel

Fergeteges hangulat

| Munkatársunktól | Városi hírek

Gyerekprogramok, könnyűzenei koncertek, ­soproni borászok és árusok várták az augusztus 20-i hosszú hétvégén a Várkerületen megtartott ­Sopron 100 rendezvénysorozatra kilátogatókat.

Fergeteges hangulat uralkodott az elmúlt hétvégén Sopron belvárosában. A három nap alatt több tízezer ember szórakozott a népszavazás centenáriumi emlékévének alkalmából szervezett rendezvénysorozaton.

A program augusztus 20-án, pénteken kezdődött a Várkerületen, rég nem látott élettel megtöltve azt. Egy rendezvénytér és két színpad mellett az érdeklődőket vendéglátóhelyek, helyi borászok és árusok is várták. A soproniak és a városba látogatók hatalmas digitális képernyők segítségével nyerhettek bepillantást az 1921-es népszavazásról megmaradt fényképekbe. A gyerekeknek pedig körhinta, ugrálóvár biztosította az önfeledt szórakozást. Sokan látogattak ki T. ­Horváth József előadására, de ugyancsak sokan voltak kíváncsiak a Juventus Koncert Fúvószenekar előadására is.

A hosszú hétvégén országos hírű zenekarok is felléptek az autóforgalom elől lezárt Várkerületen. Zenélt a Paddy and the rats, az Anna & The Barbies, a Firkin, a The Carbonfools, a Blahalousiana. A rendezvénysorozat zárásaként több ezren szórakoztak a Halott Pénz vasárnap esti koncertjén.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.