Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Gyalogtúra indul Fraknóra

| Munkatársunktól | Városi hírek

A Perkovátz-ház Baráti Köre tizennegyedszer szervezi meg az egykori Sopron vármegyei hagyomány szellemében a fraknói (Forchtenstein) gyalogtúrát május 13-án, szombaton.

 A programon résztvevők első csoportja 5.47-kor a GYSEV-pályaudvarról vonattal utazik Savanyúkútig (Bad Sauerbrunn), innen gyalog mennek a Rozália-kápolnáig. A második csoport 7.30-kor indult a Perkovátz-ház elől, ők autóbusszal mennek Fraknóig, majd onnan tovább gyalog a kápolnáig. A harmadik csoport indulása 9 órakor lesz a Perkovátz-háztól, az autóbusz egyenesen a Rozália-kápolnáig viszi az utasokat. Visszautat a résztvevők gyalog teszik meg a Rozália-kápolna, Szikra (Seieggraben), Asztalfő, Ilona-akna, Brennbergbánya útvonalon, ide várhatóan délután fél ötre érnek. Részletes információ és jelentkezés a Perkovátz-házban, telefon: 99/311–316, jelentkezési határidő: április 30. A részvételi jegy felmutatásával a résztvevők a Soproni Múzeum kiállításait kedvezményesen vehetik igénybe.

Kapcsolódó cikkek

Ízes, vidám barátkozások

Ízes, vidám barátkozások

2024. 06. 19. | Horváth Ferenc

Jó hangulat, barátkozások, pörköltfőző verseny némi izgalommal, gyermek- és felnőtt programok, végül pedig retró buli – így összegezhető a már hagyomá...