Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hívogató könyvlépcsők
Bababirodalommá varázsolta a bánfalvi könyvtár lépcsőfeljáróját az alkotó, Tóth Andrásné Fotó: Pluzsik Tamás

Tóth Andrásné alkotása is csábítja a kisebbeket a könyvtárba

Hívogató könyvlépcsők

| Pluzsik Tamás | Városi hírek

A bánfalvi fiókkönyvtár egyik lépcsőfeljárójára egy lelkes olvasó, Tóth Andrásné meseerdőt varázsolt ecsetjével.

A Széchenyi István Városi Könyvtár Bánfalvi Fiókkönyvtára na­­gyon népszerű, sok fiatal jár oda, egymást érik a nívós kulturális események, nemrégiben egy író–olvasó találkozó keretében a Kossuth-díjas Rakovszky Zsuzsát látták vendégül.

– A programok mellett a „külcsínre” is ügyelünk, ezért nagyon örültünk neki, amikor egy régi olvasónk, Tóth Andrásné, aki már a gyerekeivel is szorgos látogatónk volt, azzal az ötlettel állt elő, hogy az egyik fehér, nem túl vonzó lépcsőfeljárónk falára mese-, bababirodalmat varázsolna, ha mi a festéket biztosítjuk számára – tudtuk meg Horváth Csabától, a Széchenyi István Városi Könyvtár igazgatójától. – Ezen ne múljon, gondoltam, hisz ismertem Saci munkásságát, igaz, hogy elsősorban arc- és testfestőként, de ez jó referencia volt számomra, és a közelmúltban mindnyájunk nagy örömére el is készült az alkotás.

– Remélem, nem hangzik túl nagyképűen, ha azt mondom, hogy ezzel a művemmel, mellyel mintegy hívogatom a gyerekeket a bababirodalomba, egy álmom valósult meg – mondta a Brennbergbányán élő Tóth Andrásné, akit szűkebb, de még tágabb körben is a Tündér Sarolta művészneve miatt leginkább Sárinak vagy Sacinak szólítanak. – Ezen a falon eddig régi plakátok voltak, már régen elképzeltem, hogy oda egy erdő illene, tündérekkel, manókkal, állatokkal, akik szinte behívják, becsalogatják a gyerekeket a tetőtérbe, a bababirodalomba, ahová mint út az erdőbe, könyvlépcsők vezetnek. Egy hó­­napon keresztül szinte minden szabadidőmet itt töltöttem, és most a gyerekekkel, a könyvtár vezetőivel együtt én is rendkívül boldog vagyok. 

Kapcsolódó cikkek