Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

HR klub álláskeresőknek

| Madarász Réka | Városi hírek

2017 novembere óta havi két alkalommal HR klub várja a soproni és Sopron környéki álláskeresőket. A keddi foglalkozásokon hasznos információkat szerezhetnek az érintettek a munkaerőpiacról, helyzetgyakorlatokat oldhatnak meg, illetve a cél eléréséhez szükséges kompetenciáikat fejleszthetik.

Egy pályázati projekt keretében indított HR klubot álláskeresőknek a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézete. A klubfoglalkozásokat a Kuruc körút 2. szám alatt tartják, ahol komplex szolgáltatásokkal segítik a hátrányos helyzetű munkanélküliek társadalmi integrációját, növelik esélyegyenlőségüket, továbbá megoldásokat keresnek a mindennapos álláskeresési nehézségekre. A klub nyitott, átjárható. 

– Aktivizáljuk az inaktívakat, hogy minél könnyebben be tudjanak kapcsolódni a foglalkoztatás vérkeringésébe – tudtuk meg Kovács Judit munka- és pályatanácsadótól, aki Balogh Jánosnéval és Karnerné Puskás Krisztinával közösen vezeti a klubot. – Minél hosszabb időt tölt valaki munkanélküliként, annál nehezebben tud ismét elhelyezkedni. Ez egyre nagyobb stresszt jelent számára, amely kihat a fizikai és az egészségi állapotára, a pszichológiai jóllétére és természetesen az egzisztenciális stabilitására is.

A HR klub vezetői fontos feladatuknak tartják, hogy olyan programokat kínáljanak, amelyek segítenek leküzdeni az álláskeresőknek a nehézségeket.

 – A foglalkozásokon olyan technikákat alkalmazunk, amelyekkel hozzá tudjuk segíteni tagjainkat ahhoz, hogy sikeres álláskeresőkké váljanak – zárta a szakember. – Segítünk önéletrajz, motivációs levél megírásában, kommunikációs és szituációs gyakorlatokat végzünk, így növeljük az önbizalmukat, és felszínre hozzuk azokat a képességeiket, amelyek fontosak az önérvényesítésben. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.