Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Játszótéri kalandozás
Lankovitsné Kaiszter Orsolya három gyermekével folyamatosan fedezi fel Sopron játszótereit – erre buzdítja a többi szülőt, nagyszülőt is Fotó: Griechisch Tamás

Népszerű a háromgyerekes anyuka által indított játék

Játszótéri kalandozás

| Köves Andrea | Városi hírek

Fedezd fel Sopron játszótereit! – címmel izgalmas játékot szervezett a gyerekeknek, szüleiknek és nagyszüleiknek Lankovitsné Kaiszter Orsolya. A programban harminc soproni játszóteret fedezhettek fel a résztvevők.

– Évek óta nagy játszótér-látogatók vagyunk három gyermekemmel, nem ragadunk meg a legközelebbinél, az igazi élményt számunkra az adja, ha folyamatosan újakat fedezhetünk fel – mesélte Orsolya. – Saját magam is meglepődtem, hogy milyen gazdag városunk a játszóterekben, és azon is, hogy mindegyik más-más izgalmas eszközökkel, játékokkal, homokozókkal várja a gyerekeket. Mindez nemcsak a gyerkőceimet, hanem engem is inspirál, hiszen egy szülőnek is sokkal izgalmasabb, ha nem mindennap ugyanabban a környezetben tölti a szabadidejét. Innen jött az ötlet: ha mi már ennyi, sokszor kevéssé ismert játékbirodalmat fedeztünk fel, miért ne adjam át ezeket az információkat játékos formában más anyukáknak, apukáknak és nagyszülőknek?

Ebből az elgondolásból született a kezdeményezés, amelyet május elején indított útjára a háromgyermekes anyuka az egyik közösségi portál segítségével. Elkészített egy listát, amelyen harminc játszóteret jelölt meg, és mindegyikhez csatolt egy olyan kérdést, amelyet csak az tud megválaszolni, aki valóban személyesen is ott jár a helyszínen. A résztvevők sorsoláson vesznek részt a játék támogatóinak köszönhetően. Orsolyát is meglepte, hogy milyen sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, így első körben ugyan május végén véget ér a játék, de hamarosan újabbat tervez. Mint mondta: azóta néhány általa nem ismert kisebb játszótérrel is bővült a lista, így legközelebb már azok is szerepelnek a játékban. A programmal a játszóterek megóvására is szeretné felhívni a figyelmet. Meglátása szerint egyre jobban felszereltek, jól karbantartottak a soproni játszóterek, ám a rongálókat sajnos semmi sem tántorítja el. Emellett azt is elgondolkodtatónak tartja, hogy a szemetelés sem ritka a tereken. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.