Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Köszönet az életmentő szakápolónak

Köszönet az életmentő szakápolónak

| Munkatársunktól | Városi hírek

Munkahelyén, a Soproni Gyógyközpontban is köszöntötték Szakács Veronika szakápolót, aki a múlt héten strandolás közben megmentette egy 4 éves kisfiú életét a Lővér strandon.

Dr. Molnár Sándor főigazgató és Farkas Andrea ápolási igazgató elismerését és köszönetét fejezte ki a Sürgősségi Betegellátó Osztály munkatársának a gyors helyzetfelismeréséért és önzetlen, életmentő cselekedetéért.

Veronika elmondása szerint baráti társaságával strandolt, amikor észrevette, hogy egy kisfiú bajba került. Azonnal a helyszínre sietett, ahol megállapította, hogy a kisgyerek keringése és légzése leállt. Habozás nélkül megkezdte a reanimációt, ami sikerrel járt és a kisfiút stabil állapotban szállították a mentők Győrbe. Állapota azóta is folyamatosan javul.

Intézményünk munkatársa az elmúlt napokban rengeteg gratulációt kapott ismerősöktől és ismeretlenektől is. Nem tartja hősnek magát, mint mondja, azt tette, amit kellett és boldog, hogy sikerült megmenteni a kisfiú életét. Lassan 20 éve dolgozik az egészségügyben, szakmája számára a legszebb és ma sem választana más pályát - olvasható a kórház weboldalán.

Kapcsolódó cikkek

Petőfi Színház: Kezdődik a szabadság évada!

2021. 10. 13.

A szabadság évadának felnőtt bérletes előadásai közül november elejétől az Emigránsok színjátékot, az István király tragédiát és a Széchenyi című történelmi drámát láthatják a Petőfi Színházban és a Liszt-központban.