Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Köszönet az életmentő szakápolónak

Köszönet az életmentő szakápolónak

| Munkatársunktól | Városi hírek

Munkahelyén, a Soproni Gyógyközpontban is köszöntötték Szakács Veronika szakápolót, aki a múlt héten strandolás közben megmentette egy 4 éves kisfiú életét a Lővér strandon.

Dr. Molnár Sándor főigazgató és Farkas Andrea ápolási igazgató elismerését és köszönetét fejezte ki a Sürgősségi Betegellátó Osztály munkatársának a gyors helyzetfelismeréséért és önzetlen, életmentő cselekedetéért.

Veronika elmondása szerint baráti társaságával strandolt, amikor észrevette, hogy egy kisfiú bajba került. Azonnal a helyszínre sietett, ahol megállapította, hogy a kisgyerek keringése és légzése leállt. Habozás nélkül megkezdte a reanimációt, ami sikerrel járt és a kisfiút stabil állapotban szállították a mentők Győrbe. Állapota azóta is folyamatosan javul.

Intézményünk munkatársa az elmúlt napokban rengeteg gratulációt kapott ismerősöktől és ismeretlenektől is. Nem tartja hősnek magát, mint mondja, azt tette, amit kellett és boldog, hogy sikerült megmenteni a kisfiú életét. Lassan 20 éve dolgozik az egészségügyben, szakmája számára a legszebb és ma sem választana más pályát - olvasható a kórház weboldalán.

Kapcsolódó cikkek

Elektromos autóbusz Sopronban

Elektromos autóbusz Sopronban

2021. 07. 19. | sopronmedia.hu

Augusztus 6-ig próbálhatják ki ingyenesen a soproniak a zöld buszt, mely a kormány demonstrációs mintaprojektjének keretén belül érkezett városunkba. A soproniak ezáltal bepillantást nyerhetnek a zöld jövőbe, hisz 2022 után a 25 ezer fő feletti városokban az új városi buszoknak elektromos járműveknek kell lenniük.