Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lendületben Sopron
Fotók: Filep István

Városunk egyre vonzóbb célpontja a beruházásoknak

Lendületben Sopron

| Szilágyi Andrea | Városi hírek

– Sopron lendületben van, ezzel párhuzamosan a városi fejlesztések is lendületben vannak – mondta dr. Farkas Ciprián a Gönczi Kft. új raktárépüle­tének átadóján. A több mint 3500 négyzetméteres csarnokot már használják.

– Sopron város céghálójában fontos szerepet játszanak a családi vállalkozások. Munkahelyeket teremtenek, adót fizetnek – ezzel is segítik a város működésének fenntartását – mondta az új raktárépület átadóján dr. Farkas Ciprián. – A városvezetés mindig örömmel támogatja az olyan fejlesztéseket, melyek hozzájárulnak Sopron gazdasági fejlődéséhez. Az elmúlt ciklusban új ipari zónát hoztunk létre, és megépült a város inkubátorháza, mely az M85-ös gyorsforgalmi úttal könnyen elérhetővé vált. A város így egyre vonzóbb célpont a beruházások és a vállalkozók számára is.

A fejlődésre jó példa a soproni Gönczi Kft., amely az elmúlt évtizedekben nagy utat járt be. 1987-ben alapították a céget, akkor még egyetlen teherautóval szállítottak árut. A tavalyi évben már 2,7 milliárd forint bevétellel büszkélkedhetett, emellett 70 embernek ad munkát. A kft. 2015 óta nyújt komplex raktározási szolgáltatásokat ipari partnereinek.

A most megvalósult projektben felépítettek egy 3570 négyzetméteres, logisztikai raktárcsarnokot, melyben helyet kapott egy modern, soros állványrendszer. A környezettudatosság jegyében az épület tetejére egy magasteljesítményű, szigetüzemű napelemrendszert telepítettek. A munkatársaknak konfliktuskezelési tréninget szerveztek, illetve igény szerint egyéni tanácsadáson vehetnek részt.


A Gönczi Kft. most megvalósult projektjében felépítettek egy 3570 négyzetméteres logisztikai raktárcsarnokot, melyben helyet kapott egy modern, soros állványrendszer is.


A fejlesztést hatására több megrendelőt tudnak kiszolgálni, ezzel pedig növelik versenyképességüket.

– A gazdaságfejlesztés az egyik alappillére a magyar kormány stratégiájának, ezért számos gazdaságélénkítő programban vehetnek részt a vállalkozások – hangsúlyozta az avatóünnepségen dr. Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – A Gönczi Kft. ezt remekül ki tudta használni, így hozzájárult városunk gazdasági fejlődéséhez is.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.