Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

M85-ös gyorsforgalmi út: hamarosan átadás, előtte lezárás

| Munkatársunktól | Városi hírek

A tervek szerint december 10-én a déli órákban átadják a forgalomnak az M85-ös gyorsforgalmi út IV. szakaszának fennmaradó, a Balfi úti csomópont és Fertőrákos közötti részét, valamint az újonnan megépített Mély utat – tájékoztatta lapunkat a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Miután a Pozsonyi út felújítási munkálatai befejeződtek, és az út mindkét irányban újra akadálytalanul használható, a korábban kijelölt terelőút az M85 még át nem adott szakaszán megszűnik.

A kivitelező DS Konzorcium lapzártánk után, december 7-én reggel három napra lezárta az M85 Balfi úti csomópont és Fertőrákos közötti szakaszát mindkét irányban.

A lezárásra azért volt szükség, mert el kell távolítani a forgalomterelés miatt ideiglenesen kihelyezett táblákat, és le kell takarítani az útburkolatot, hogy december 10-én a közlekedők tisztán és akadálymentesen, teljes szélességében vehessék birtokba az M85 újabb szakaszát. Közben az átadás időpontjáig átfogó útburkolat-takarítás lesz a Mély úton és a Pozsonyi úton egyaránt, ezért kérik, hogy mindenki fokozott odafigyeléssel közlekedjen. A december 10-i forgalomba helyezést követően a Magyar Közút veszi át az új útszakaszok üzemeltetését. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.