Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja
A Máltai Szeretetszolgálat nyaranta élményteli programokat szervez a gyerekeknek.

Sorozatunkban a soproni szervezeteket mutatjuk be

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Soproni Csoportja

| Köves Andrea | Városi hírek

Ennek a mottónak a jegyében működik 32 éve Sopronban is a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja.

– Sok olyan idős ember él városunkban, akiket a hozzátartozóik otthon ápolnak, őket ingyenes kölcsönzésű gyógyászati segédeszközökkel támogatjuk, amit passaui testvérszervezetünktől kaptunk – mesélte Kerekes Ildikó, a csoport vezetőhelyettese. – Az önkormányzat humánszolgáltatási osztályának szociális csoportja segít minket abban, hogy rátaláljunk a rászorulókra, akiket rendszeresen támogatunk ruha-, élelmiszer- és tisztítószer-adománnyal.

A soproni csoport szociális intézményeket is támogat, részt vesz a kórházi önkéntes segítő szolgálatban. Decemberben egy élelmiszerlánc üzletében gyűjtést tart, amelyben az önkéntesek mellett középiskolások is segítséget nyújtanak közösségi szolgálatuk részeként. Az élelmiszereket még karácsony előtt szétosztják az önkormányzat által kijelölt családoknak.

– Feladataink közé tartozik a baba–mama klub, az idősek és a cukorbetegek klubja, valamint az ifjúsági csoport programjainak szervezése – emelte ki a csoport vezetőhelyettese. – A fiatalok rendszeresen részt vesznek a felnőttek munkájában, az idős napi köszöntésben. Így fejlődik bennük a generációk közötti összetartozás érzése, megérezhetik és megtapasztalhatják a segítségnyújtás örömét és fontosságát.


Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.