Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megmozdult a város
Dj-k vették birtokba a Tűztorony erkélyét az I. SopronFesten – felvételünkön dj Metha. Fotó: Filep István

A SopronFest szervezői: Jövőre folytatjuk!

Megmozdult a város

| Munkatársunktól | Városi hírek

Koncertek a Lövérekben és a Fő téren, tucatnyi kiállítás, bor- és csokikóstoló, trabantozó fiatalok, sétálók a botanikus kertben – április 22-től színes programokat kínált az I. SopronFest. A szervezők szerint nagy siker volt a fesztivál.

A Munkácsy-teremben a rendszerváltás fotósaként emlegetett Lobenwein Tamás emlékkiállításával kezdődött az I. SopronFest programja. Nem ez volt az egyetlen tárlat: szintén a Munkácsy-teremben Weiler Péter Kár lett volna disszidálni című kiállítását is láthattuk, a Liszt-központ emeleti előcsarnokában Kiss Tibi képei kerültek a falra. Az én lemezem című kiállításon ismert művészek mutatták be azokat a lemezeket, amelyek nagy hatással voltak rájuk. A város több pontján találkoztunk a Sopron anno ikonikus városképeivel.


A könnyűzenei programok sora múlt csütörtökön a Fő téren kezdődött, a rendezvényt dr. Farkas Ciprián nyitotta meg. – Egy város nagyságát nemcsak az mutatja, hogy milyenek az épületek, hanem az is, hogy milyen rendezvényeket tartanak ott – fogalmazott a polgármester.

Charlie koncertjére zsúfolásig megtelt a Fő tér. Az énekes sok szállal kötődik a városhoz és ahogy fogalmazott: boldog volt, hogy újra ide jöhetett.

A Lövérekben pénteken az Ivan & the Parazol koncertjével kezdődött a program. Idén először itt lépett fel a Quimby, a zenekart rengeteg rajongó várta. A legzsúfoltabb talán a szombati nap volt, sokan voltak kíváncsiak a Wellhello és a Halott Pénz koncertjére, de vasárnap a Tankcsapda is megmozgatta a fesztiválozókat.

A szervezők már most bejelentették: jövőre is lesz SopronFest. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.