Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Mosolygó gyermekarcok
Fotó: Filep István

Tóth Éva: Ez a Jereván-lakótelep legörömtelibb ünnepe

Mosolygó gyermekarcok

| Munkatársunktól | Városi hírek

Előadások, ugrálóvárak, tombola, kisvonat és kézműves foglalkozások is várták a gyermekeket a Jereván-lakótelepen rendezett városi gyermeknapon. A rendezvény ezúttal is nagyon népszerű volt.

Szombaton délelőtt már kisebb méhkasra emlékeztetett a Kodály tér, ugyanis hagyományosan itt rendezték meg a városi gyermeknapot. A szombati rendezvényen rengeteg család vett részt.

A kisebbek és nagyobbak számos játékot – például ugrálóvárakat, kisvonatot, bokszringet – kipróbálhattak, de érkezett lufihajtogató is, valamint a színpadon délelőttől egészen estig váltották egymást a produkciók.

– Minden év májusának utolsó hétvégéjén tartjuk a legörömtelibb ünnepét a Jereván-lakótelepnek, a városi gyermeknapot – így köszöntötte a rendezvény résztvevőit Tóth Éva, a településrészi önkormányzat elnöke, a program főszervezője.

– A gyermeknap célja kettős – hívta fel a figyelmet dr. Farkas Ciprián polgármester. – Az egyik, hogy mosolyt csaljunk a gyermekeink arcára. Ebben kiválóan teljesít a soproni rendezvény. A másik, hogy felhívjuk a figyelmet a gyermekjólétért folytatott küzdelem fontosságára. A magyar kormány mindent elkövet, hogy minél több gyermek születhessen és egészségben, jó körülmények között nőjön fel – ugyanis nekünk Magyarországon, így Sopronban is a gyermek az első!

A köszöntők után kisorsolták a tombolákat – felajánlott és átadott játékokat Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.