Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Összefogás a soproni borért
Népszerű volt a Soproni Borzsongás rendezvény, ahol együtt mutatkoztak be a helyi gazdák. Fotó: Filep István

Soproni Borzsongás: Három napig benépesült a Deák tér

Összefogás a soproni borért

| Munkatársunktól | Városi hírek

– Számomra a soproni az ország legszebb borvidéke – mondta a Soproni Borzsongás megnyitóján Barcza Attila. A háromnapos rendezvényen 19 helyi pincészet mutatkozott be, de gasztronómiai különlegességeket is kóstolhattak a résztvevők.

Borospohárral a kézben sétáltak az emberek a Deák téren – idén először rendezték meg a Soproni Borzsongást, a programon számtalan zenekar is fellépett.

– Számomra a soproni az ország legszebb borvidéke – emelte ki megnyitó beszédében Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. – Ezért öröm számomra, hogy ennek a területnek a borászai az összefogás útjára léptek. Ennek az eredményei hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt látszanak.


– Ez a rendezvény a Soproni Borút Egyesület tagjai kitartó munkájának köszönhetően jöhetett létre – mondta Molnár Tibor, az egyesület elnöke. – Minden borral kapcsolatos rendezvényen meglepődünk, hogy mennyire érdeklődnek az emberek a termékeink és a munkánk iránt. Kívánom, hogy ez maradjon is így, mivel hatalmas és motiváló elismerés számunkra.

Bemutatkozott a Bacskay Pince, a Bónis-Reitter Borászat, a Fényes Pince, a Gangl Borászat, a Hanyvári Borászat, a Hermann Pince, a Horváth Borászat, a Kocsis Borászat, a Lővér Pince, a Stubenvoll Pince, az Ottó Pince, a Puklusvin, a Steigler Pince, a Szalay Borászat, a Taschner Bor és Pezsgőház, a Zachár Pince, a Vincellér Borbirtok, a Winelife Borászat, valamint a Szicsek Pálinka is, de különleges ételeket is kóstolhattak a résztvevők. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek