Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Példamutató adózók
25 éve tiszteleg a város a legnagyobb adózók – az egyéni és társas vállalkozások – előtt. Fotó: Filep István

A Lackner-díjjal idén Bakonyi Gábort ismerték el

Példamutató adózók

| Köves Andrea | Városi hírek

A hagyományoknak megfelelően Lackner Kristóf születésnapján a virilistákat, Sopron legnagyobb adózóit köszöntötték péntek délután a Liszt-központban, ahol a kamarai díjakat is átadták.

Az idei ünnepség is Lackner Kristóf szobránál kezdődött, ahol a jeles polgármester születésének 450. évfordulója alkalmából csendes főhajtással adózott a városvezetés nevében Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője, dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármester. Lackner Kristóf 11 évig állt Sopron élén, tevékenysége alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül a város. A tudományos és kulturális téren is maradandót alkotó polgármesterről évről évre megemlékezik Sopron városa.


A csendes főhajtás után a virilistákat, Sopron legnagyobb adózóit köszöntötték a Liszt-központban. 25 éve tiszteleg a város a példamutatóan adózó egyéni és társas vállalkozások előtt. Dr. Farkas Ciprián köszöntőjében kiemelte: fontos megemlékezni azokról, akik rengeteget tesznek a közösségért, tevékenységükkel a város fejlődését segítik, munkát adnak a soproni családoknak. ­Barcza Attila ünnepi beszédében nemes hagyománynak nevezte a virilisták köszöntését. – A magyar kormány mindent megtesz azért, hogy a kis- és középvállalkozásokat megbecsülje, számos adókedvezménnyel és gazdasági lehetőséggel segíti a szektort a koronavírus-járvány ideje alatt is – fejtette ki Sopron és térsége országgyűlési képviselője. Ezúttal több mint száz egyéni és társas vállalkozás vehette át a virilista oklevelet. A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara által alapított Mecénás elismerést Csonka László kapta meg, a Covid 19 első hulláma alatti lélegeztetőgépek beszerzését célzó soproni adománygyűjtés elindításáért. A Lackner-díjjal Bakonyi Gábort ismerték el, aki jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy Sopron a faipar fellegvára lehessen. 

Mestereket avattak: Az ünnepségen a hagyományoknak megfelelően 13 új mestert is felavattak. A burkolókat, valamint a festő, díszítő, mázoló és tapétázó hivatás képviselőit Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte, aki kiemelte: a szakma csúcsát jelenti, ha valaki mesterré válik. Idén Fehérvári Gábor, Kőmíves István, Kreicz Balázs, Mészáros Gyula, Nagy Gábor, Szabó Sándor, Antal Miklós, Fejes Miklós, Gruber Ákos, Huszár Gergely, Kovács Gábor, Kurucz Ádám és Rabi Norbert érdemelte ki az ifjú mester címet.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.