Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Segítik az alapítványok munkáját
Az önkormányzat 5 millió forinttal jutalmazta a Sopron Basket csapatát a 12. Magyar Kupa-győzelemért. Fotó: Etzl Edgár

Segítik az alapítványok munkáját

| Városi hírek

Támogatja Sopron a háború sújtotta Kárpátalja magyarlakta településeit és a Magyar Kupa-győztes Sopron Basketet – erről is döntöttek a márciusi közgyűlésen, amelyen 25 előterjesztést tárgyaltak meg.

Városunk kiveszi részét Kárpátalja magyarlakta településeinek támogatásából: a képviselők jóváhagyták, hogy Sopron is 5 millió forinttal támogassa a háború sújtotta ukrajnai magyar helységeket.

Idén 12. alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát a Sopron Basket női kosárlabdacsapat, és ez a siker egyben Soproné is. A győzelem elismeréseként az önkormányzat a csapatot 5 millió forint rendkívüli támogatásban részesítette, amelyet jelképesen Fegyverneky Zsófia csapatkapitány, Gáspár Dávid vezetőedző, valamint Molnár Balázs és Czukorné Hollós Anna, a Soproni Darazsak Sportakadémia ügyvezető igazgatója és szakmai igazgatója vett át.

A rendes közgyűlésen elfogadták a rendőrség 2023-as beszámolóját. E szerint tavaly az előző évhez képest több mint 15 százalékkal csökkent a Sopron területén elkövetett bűncselekmények száma, az elmúlt 5 évben tavaly volt a legkevesebb eset. Ezután a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2023-as beszámolója következett, amelyből kiderült: a soproni hivatásos tűzoltókat tavaly 129 tűzesethez és 424 műszaki mentéshez riasztották, ebből 94 tűzeset Sopron területén történt.

A képviselők döntöttek több kulturális, valamint szociális feladatot ellátó alapítvány támogatásáról, valamint arról is, hogy kétmillió forinttal járulnak hozzá az Együtt az Életért, Sopronért Mentő Alapítvány működéséhez.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.