Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szállásadók összefogása
Kovács-Gazdag Nikoletta, a Sopron Régió Turisztikai Központ ügyvezetője a tanácskozáson elmondta: ezentúl havonta tartanak hasonló összejövetelt Fotó: Griechisch Tamás

„Kötetlenebb formában valódi párbeszédet folytathatunk egymással”

Szállásadók összefogása

| Köves Andrea | Városi hírek

Kötetlen hangulatú reggelin cseréltek eszmét a soproni és a város környéki szállodák és panziók vezetői a Hotel Sopronban. A hagyományteremtő találkozót a Sopron Régió Turisztikai Központ szervezte azzal a céllal, hogy a szállásadók összefogását segítse.

– A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége kezdeményezte, hogy helyi szinten fogjuk össze a szállásadókat. Azért választottuk a közös reggelit, mert így kötetlenebb formában valódi párbeszédet folytathatunk egymással – mondta a rendezvénnyel kapcsolatban Kovács-Gazdag Nikoletta ügyvezető. Ezentúl minden hónapban lesz egy hasonló találkozó, ahol a szállodai szakemberek kérdéseire mindig más-más vendég válaszol.

Első alkalommal Barcza Attila, Sopron és környéke országgyűlési képviselője, Szabó Jenő rendőrkapitány, Seregély Dóra, a Pro Kultúra marketingigazgatója és Kárpáti Béla, a Sopron–Fertő Turisztikai Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója tájékoztatta a résztvevőket a turizmust érintő témákról. Barcza Attila a Modern Városok Program soproni fejlesztéseiről beszélt, illetve a szálláshelyeket érintő pályázati lehetőségeket vázolta fel. Szabó Jenő a találkozón kiemelte: a turisták és a város lakói is biztonságban érezhetik magukat Sopronban, hiszen az utóbbi években javultak a bűnözési mutatók.

Seregély Dóra összefoglalta a jelentős városi rendezvényeket, a Petőfi Színház és a barlangszínház kínálatát, amely élénkítően hat a turizmusra is. Kárpáti Béla a Fertő tó nagyszabású fejlesztéséről beszélt, amely olyan új turisztikai attrakciót hoz majd, ami várhatóan jelentősen megemeli a vendégéjszakák számát.

Kapcsolódó cikkek