Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szent Patrik-napi futás

Felnőttek és diákok egyaránt részt vettek a rendezvényen

Szent Patrik-napi futás

| Rázó László | Városi hírek

Idén második alkalommal rendezték meg Sopronban a Szent Patrik-napi futást. A kissé barátságtalan, hűvös és esős időjárás ellenére csaknem négyszázan vettek részt a belvárosban rendezett, jótékonysági sporteseményen.

A tavalyi nyitórendezvény si­­ke­­re után idén is megrendezték városunkban a Szent Patrik-napi futást. Az indulókat dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő köszöntötte, aki elmondta, örömmel állt a kezdeményezés mellé, hiszen Sopron városa ki­­emelten támogatja a mozgást és az egészséges életmódot. 

Az 5,8 kilométer hosszú táv rajtja és célja egyaránt a Szent Orsolya Gimnázium Széchenyi téri udvaránál volt. 9.30-tól indították a gyermekfutamokat, 10-kor pedig elstartolt a 2017-es Szent Patrik-napi futás Sopronban, amelyen idén 350 felnőtt és 30 diák vett részt.

– A célunk ez alkalommal is az volt, hogy a futók öltözete segítségével jelképesen zöldre fessük a belvárosi utcákat, emellett szerettük volna azt is megmutatni, hogy a futás és a belvárosi környezet jól megfér egymással. Örülünk, hogy ennyien eljöttek – mondta Kincse Szabolcs, a szervező Paddy Sportegyesület elnöke.

A tavalyi év után idén is jótékony célokat szolgált a sportrendezvény: a versenyen befolyó adományokból mintegy 650 ezer forinttal támogatták egy új, speciális gyermek EKG-készülék beszerzését, amelyet a Soproni Gyógy­­­­központ Csecsemő- és Gyer­­­­mek­­gyógyászati Osztálya kap meg. 

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.