Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szépülő közparkok
A Papréten is felújítják a parkon áthaladó járdát, és új sétányokat alakítanak ki. Ide egynyári, kétnyári, hagymás, lombhullató és örökzöld növényeket telepítenek majd, utóbbiak miatt automata öntözőrendszert is kiépítenek. Fotó: Filep István

Hamarosan elkezdődik a munka a Szélmalom téren is

Szépülő közparkok

| Munkatársunktól | Városi hírek

Nagy a nyüzsgés a Washington parkban, térkövezett pihenők készülnek, rendbe hozzák a sétányokat – az elmúlt hetekben több soproni park felújítása is elkezdődött. Kormányzati támogatásból megszépül a Paprét és a Szélmalom tér is.

Gőzerővel dolgoznak a szakemberek a Washington parkban. Múlt héten térköveket raktak le, a talajt korábban már egy szintbe hozták, a fák környékét kitisztították. A tervek szerint júliusra végeznek a felújítással – rendbe hozzák a sétányokat, a Nepomuki Szent János-szobor körül pedig cserjésítenek. A parkban új padokat és szemeteseket helyeznek el, és a fagylaltozó körül térkövezett pihenőt építenek. Itt is új növényeket ültetnek, amelyeket automata rendszerrel öntöznek majd.


Nemcsak itt kezdődött el a munka, a Papréten is felújítják a parkon áthaladó járdát, és új sétányokat alakítanak ki. Ide egynyári, kétnyári, hagymás, lombhullató és örökzöld növényeket telepítenek majd. Utóbbiak miatt automata öntözőrendszert is kiépítenek. Ezek a munkálatok várhatóan 5 hónapot vesznek majd igénybe.


A jelenlegi parkolók kavicsos, murvás burkolata helyett betonszegéllyel ellátott térkövet és gyeptéglát raknak le. Az ide vezető utakon felújítják az aszfaltot. Ezen kívül rendbe teszik a holokauszt-emlékmű környezetét is. Fontos tudni, hogy a munkálatok miatt a parkolókat júniustól várhatóan augusztusig nem lehet majd igénybe venni.


A Szélmalom téren is hamarosan kezdődik a fejlesztés. A Lénárt-keresztet magában foglaló, zöld, lejtős területen sétányokat, lépcsőket és támfalakat építenek. Fákat és cserjéket telepítenek, valamit a biztonságos használatot elősegítő védőoszlopokat, emellett padokat, hulladék- és kutyaürülék-gyűjtő edényeket is elhelyeznek.

Zöldülő belváros – A soproni városrehabilitáció folytatása a klímatudatosság jegyében című pályázathoz kapcsolódik a Paprét, a Szélmalom tér, valamint a Washington park zöldfelületeinek felújítása. Mint az önkormányzat hangsúlyozta: fontosnak tartják a város zöldterületeinek megújítását, hogy a soproni családok minőségi környezetben tölthessék szabadidejüket.

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.