Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új vezetőket választ a kamara

Új vezetőket választ a kamara

| Városi hírek

A 2024-es a választások éve a kereskedelmi és iparkamarákban is, ugyanis a jelenlegi tisztségviselők négyéves mandátuma lejár.

A Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara választási jelölőbizottsága összeállította a tisztújításhoz szükséges dokumentumokat és a választási ütemtervet.

– Az elsődleges cél a kamara küldöttgyűlésének és a kamara munkáját segítő bizottságok tagjainak megválasztása – tájékoztatta lapunkat Kováts Árpád titkár. – A küldöttgyűlés egy 40 fős testület, megbízatása 4 évre szól. A küldöttek választják meg a kamara elnökét, elnökségi tagjait és a kamara országos küldötteit, valamint az etikai és ellenőrzőbizottságot. Küldöttnek bárki jelölhető, aki a kamara önkéntes tagja vagy önkéntes tagvállalkozás képviselője. A jelölőíveket a kamara honlapjáról lehet letölteni. Fontos, hogy egy gazdálkodó szervezetnek egy jelöltje lehet. A kitöltött iratokat szkennelve/ fotózva e-mailen (titkarsag@sopronikamara.hu) vagy levélben (Soproni Kereskedelmi és Iparkamara, Deák tér 14.) várjuk április 25-ig.

A beérkezett íveket a választási jelölőbizottság megvizsgálja, majd jelöltlistát állít fel. A tagozati választásokon ezen listák alapján választják meg a küldötteket. A folyamat a tisztújító küldöttgyűléssel zárul május végén.

További információk a kovats.arpad@sopronikamara.hu e-mail-címen kérhetőek. 

Tagozati választások időpontjai:

Ipari tagozat: április 30. 16 óra

Szolgáltatási tagozat: április 30. 17 óra

Kézműves tagozat: május 2. 16 óra

Kereskedelmi tagozat: május 2. 17 óra

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.