Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Várnak a vízpartok!
A Tómalom fürdőre érkezőket többek között napozómólók és -teraszok, úszósziget, vízibicikli-, kajak- és csónakkölcsönző várja. Fotó: Filep István

A tanév végével, június 15-étől látogatható a Lőver strand is

Várnak a vízpartok!

| Győri-Varga Nóra | Városi hírek

Az elhúzódó, csapadékos tavasz után sokan vágynak napsütésre és a vízpartokra. A vakáció kapujában, június 15-én nyit a Lőver strand, Tómalom pedig már májustól fogadja a vendégeket.

Noha a meteorológiai nyár már javában tart, még június első felében is többször fordult hűvösre az idő, Medárd környékén pedig az esernyők is előkerültek. Habár kevés alkalom volt eddig arra, hogy a vízparton hűsöljünk, a strandszezon már elkezdődött: a természetes vizű Tómalom fürdő már májusban kinyitott. – Tómalom vízminőségét ismét kiválóra értékelték, épp a közelmúltban kaptuk meg a határozatot a Kormányhivatal győri tisztiorvosi szolgálatától – tájékoztatta lapunkat Fekete Imre Richárd, a Soproni Vízmű Zrt. fürdő-üzemmérnökségének vezetője. – A minősítést a vízvizsgálati eredmények tükrében 3 évente vizsgálják felül.

A Tómalom fürdőre érkezőket többek között napozómólók és -teraszok, úszósziget, vízibicikli-, kajak- és csónakkölcsönző, pergolák, a kicsiket pedig játszótér és elkülönített, csúszdával felszerelt gyermekmedence várja. A szolgáltatások között vízi mentőszolgálat és elsősegélynyújtás is van, a nyugágyak ingyenesen használhatók. Tömegközlekedéssel a 6-os, 13-as és 33-as helyi járatokkal közelíthető meg az évi 28–30 ezer strandolót fogadó fürdőhely.

Fotó: Soproni Téma-archívum

A tanév végével, június 15-étől látogatható a Lőver strand is, mely négy medencével, csúszdákkal és röplabdapályával is várja a pihenni vágyókat. – Ide 55–66 ezer vendég érkezik egy-egy nyári szezonban – folytatta Fekete Imre Richárd. – A strand külön díj nélkül használható csúszdái és az ingyenes nyugágyaink a legnépszerűbb szolgáltatásaink. Idén bővítjük a strand területén lévő, szintén térítésmentes értékmegőrzők számát, a büfészolgáltatást pedig egy új kiszolgálóhellyel gyorsítjuk.

A Lőver uszoda idén is otthont ad nyári táboroknak, melyeket a Széchy Tamás Sportiskola, a Soproni Vízilabda Sportegyesület, az Aquarázs, illetve a Synchro Sopron Sportegyesület szervez. Idén lesz először lehetőség arra, hogy a Magyar Úszó Szövetség Úszó Nemzet Programjában év közben részt vevő gyermekek nyári, szinten tartó táborban is részt vehessenek.

A hivatalos szezon mindkét strandon augusztus 31-ig tart, a tómalmi fürdő azonban még szeptemberben sem zár be – egész hónapban ingyenesen lehet majd látogatni.

Árak, nyitvatartások: A Lőver strand június 15-től mindennap 9–20.30, az uszoda hétfőtől péntekig 5.30–21, hétvégén 8–20 óra között tart nyitva. A felnőtt strandbelépő 2600, az ifjúsági és nyugdíjas 1650, a gyermek 1000 forintba kerül – ezzel nemcsak a strand, hanem a fedett uszoda szolgáltatásai is használhatók. Tómalom naponta 8.30–20.30 között látogatható. A felnőtt jegy 1400, a nyugdíjas 700, a diák pedig 1000 forint. Délutáni (16 óra utáni) és családos kedvezmény mindkét fürdőnél igénybe vehető, a parkolás ingyenes. Fotó: Soproni Téma-archívum

Kapcsolódó cikkek

Kutyák pórázon?!

Kutyák pórázon?!

2024. 04. 17.

Több kérdés is érkezett olvasóinktól a városi kutyasétáltatással kapcsolatban – ezeknek jártunk utána.