Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Felkészülnek a téli időjárásra
A muskátlikat is beszedték, hogy aztán jövő nyártól ismét Sopron utcáit díszíthessék a virágok Fotó: Németh Péter

Védett helyre kerültek a muskátlik, lefedték a szökőkutakat

Felkészülnek a téli időjárásra

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

A Sopron Holding Zrt. már javában készíti fel a városi tereket, parkokat, zöldfelületeket a téli hideg időjárásra.

Az ősz továbbra is munkát ad a Sopron Holding Zöldterület-gazdálkodási divízió munkatársainak. Az avargyűjtésen, az árvácskák és a virághagymák kiültetésén túl a begyűjtik a muskátlikat is. A tavasszal kihelyezett több mint ezer muskátlis cserép, virágláda és muskátlioszlop ilyenkor védett helyre kerül. A rózsaágyásokban megtörténik a rózsatövek téliesítése, metszése – tudtuk meg a holdingnál.


Ahogy az tapasztalható városszerte, a közterület-tisztítási divízió munkatársai már megkezdték a sóládák feltöltését, kihelyezését.


A köztéri vizes létesítmények az elmúlt hónap végéig működtek, október 31-én lezárták a berendezéseket. A Sopronban megtalálható nyolc szökőkút és tíz ivókút víztelenítését egy alvállalkozó végezte el. Mindezen túl a Sörös kút, a Hűség-kút, a várkerületi vízijáték, valamint a Petőfi téri szökőkút is előregyártott burkolattal való befedése zárja a vizes létesítmények téli felkészítését. A Petőfi térről a hangszórók is raktárba kerülnek.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...