Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kicsinyített valóság
Három nap alatt háromezren tekintették meg a vasútmodell-kiállítást – köztük számtalan gyerek Fotó: Griechisch Tamás

A tárlaton bemutatták az épülő M85-ös makettjét is

Kicsinyített valóság

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Ismét a modellvasútról szólt minden a Liszt-központban: három napon át három nagy teremben több modellező klub – a debreceni, a soproni és a zágrábi – asztalai, moduljai és makettjei várták a látogatókat.

Dr. Farkas Cipirán polgármester gombnyomására pénteken reggel 9 óra 13 perckor elindult az első szerelvény a hatalmas makettasztalon, ezzel pedig idén is kezdetét vette a Liszt Ferenc Kulturális Központban a már hagyományos vasútmodell-kiállítás.

– Többnyire felnőtt férfiak, családos apák odaadóan készítik el a most látható maketteket, vasútvonalakat. Ez a hétvége jó alkalom volt arra, hogy a kilátogató gyerekek kedvet kapjanak a barkácsoláshoz – mondta köszöntőjében a polgármester.

A hétvégén háromezren tekintették meg többek között a soproni klub terepasztalán az épülő M85-ös gyorsforgalmi út makettjét is. Tavaly az időjárás miatt nem tudott eljönni a debreceni klub, idén ők is megérkeztek. És ahogyan annak idején a páneurópai piknik szervezésekor, most is összefogtak a debreceniek és a soproniak – moduljaikat összekapcsolva egy egész országot szeltek át a szerelvényeik az Alföldtől az Alpokaljáig. A nemzetközi kapcsolatoknak köszönhetően Zágrábból és Lendváról is érkeztek horvát és szlovén modellezők: természetesen az Adria mozdonyparkjával és helyi életképekkel a sínek között. A szervezők idén is hirdettek egy dioráma-versenyt. Ezúttal szakrális tartalmú mini életképekkel lehetett nevezni, melyeken templom, útszéli kereszt, temető szerepel. A kiállításon maketteket is lehetett vásárolni.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...