Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Közösen az agráriumért

| Munkatársunktól | Zöld Sopron

Együttműködést írtak alá a me­­gye agrárgazdaságának meghatározó szakmai partnerei a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnáziumban.

 Az eseményen részt vett dr. Farkas Ciprián ön­­kormányzati képviselő és dr. Szinay Attila, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára is.


A megállapodás célja, hogy az agrárszakképzés megerősítésével növeljék a megyében működő agrár- és élelmiszer-gazdasági tevékenységet folytató gazdasági szervezetek versenyképességét, valamint a régió népességmegtartó erejét. Fontos emellett a jövő szakembereinek magas színvonalú iskolarendszerű képzése. A tudás megújítását szolgáló továbbképzések és a felnőttképzés folyamatosan megjelenő igénye, valamint a duális képzési rendszer kibővítése szorosabb együttműködést kíván meg az agrárszakképző iskolákról és az őket körülvevő gazdasági–társadalmi szereplőkről egyaránt.


A megyei megállapodások megkötésével a partnerek nagy hangsúlyt fektetnek a duális képzés megerősítésére, a beiskolázások támogatására, a magas színvonalú felnőttképzésre, valamint a végzett fiatal szakemberek munkaerőpiacon történő elhelyezkedésének elősegítésére is.

Kapcsolódó cikkek

Barangolás a természetben

Barangolás a természetben

2024. 04. 17. | Madarász Réka

A Fertő–Hanság Nemzeti Park idén is változatos programokkal készül a természet és a kalandok szerelmeseinek. A már megszokott gyalog- és kerékpáros tú...