Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Vadászatról, szeretettel

Újra kiadták a népszerű soproni vadász, dr. Kőhalmy Tamás könyvét

Vadászatról, szeretettel

| Szilágyi Andrea | Zöld Sopron

Megjelent dr. Kőhalmy Tamás Tizenkét holdtölte című, vadászati anekdotákat elmesélő könyvének második kiadása. A 20 éve kiadott műhöz az egykori vadász fia, ifj. ­Kőhalmy Tamás készítette az illusztrációkat.

Múlt héten mutatták be az Erdészeti Múzeumban dr. Kőhalmy Tamás Tizenkét holdtölte című könyvének második kiadását. A rendezvényen dr. Farkas Ciprián köszöntötte az érdeklődőket. – Ez a könyv egy színes emlékcsokor, egy vérbeli vadászkönyv. A történeteken keresztül megismerhetjük dr. Kőhalmy Tamást, aki mesél nekünk a vadászatról, a szeretetről, a családról és magáról az életről. Köszönöm a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt.-nek, hogy felkarolta és megvalósította ennek a remekműnek az újrakiadását – hangsúlyozta a polgármester.

A könyvbemutatón dr. Sándor Gyula, a TAEG Zrt. vezérigazgatója, prof. dr. Faragó Sándor, a Soproni Egyetem rektor emeritusa, prof. dr. Jánoska Ferenc, a Soproni Egyetem Vadgazdálkodási Intézetének igazgatója és ifj. Kőhalmy Tamás, a Soproni Egyetem címzetes egyetemi docense idézte fel emlékeit és élményeit az íróval kapcsolatban. A kötetlen beszélgetésből az érdeklődők közelebbről is megismerhették a híres vadász életét és munkásságát.

– Dr. Kőhalmy Tamás mindenkiből kihozta a legjobbat. Ilyen ember volt ő, és erről szól ez a könyv is – hangzott el a társalgás utolsó mondata dr. Faragó Sándortól.

A könyv megvásárolható a Tanulmányi Erdőgazdaság székhelyén (Honvéd út 1.), később elérhető lesz a könyvesboltokban és az Erdészeti Múzeum recepcióján is.

Dr. Kőhalmy Tamás számos elismerése mellett halála előtt nem sokkal, 2003-ban kapta meg a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet. 1971 és 1996 között kilencszer járt állami kiküldetéssel vadgazdálkodási delegáció, kutatócsoport tagjaként, illetve vezetőjeként Mongóliában, egy alkalommal Kínában. Emlékét őrzi a Károly-kilátó szomszédságában található Kőhalmy Vadászati Múzeum, ahol megtekinthetőek személyes tárgyai is.

A könyv új kiadásának festmény­illusztrációi megtekinthetőek az Erdészeti Múzeum kiállítótermében hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra között, péntek, szombat és vasárnap 10 és 18 óra között. A tárlat február végéig látogatható. 

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Sopron város kékfrankosa

Sopron város kékfrankosa

2024. 05. 01. | Szilágyi Andrea

Iváncsics Zoltánt nem kell bemutatni városunk lakóinak – borászatáról mindenki hallott már, aki kiváló, zamatos, soproni bort keresett. A termelő a sz...