Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

A fotó ünnepe
Fotó: Griechisch Tamás

A fotó ünnepe

| Munkatársunktól | Kultúra

Háromnapos szabadtéri fotókiállítással ünnepelte a Mária-szobornál a magyar fotográfia napját az idén 115 éves Soproni Fotóklub.

A magyar fotográfia napját augusztus 29-én tartják annak emlékére, hogy 1840-ben ezen a napon készült először hazánkban nyilvános eseményen fénykép.

A Soproni Fotóklub 2002 óta minden évben szabadtéri kiállítással emlékezik meg a jeles napról. Idén a klub tagjai közül 12-en állították ki 10–10 képüket, emellett a társaság pályázatára beérkezett legjobb fotók közül is válogattak, illetve a túratáborban részt vevő gyerekek képei közül is láthattak nyolcat az érdeklődők.

– A fotográfia művészeti értékét szeretnénk megmutatni – mondta lapunknak Hipságh Gyöngyi, a klub elnöke. – Az a célunk, hogy láthassák a soproniak: nemcsak családi képeket lehet készíteni, hanem művészi módon megfogalmazni gondolatokat. Több tagunk tematikus fotósorozattal készült, mások az elmúlt évi alkotásaikból mutattak be válogatást.

– Érték- és hagyományteremtő közösség a Soproni Fotóklub – mondta a tárlat megnyitóján Tóth Éva önkormányzati képviselő.

A tárlat egyébként minden évben nagyon népszerű, három nap alatt több százan nézték meg a képeket. 

Kapcsolódó cikkek