Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Belső forrás

Belső forrás

| Munkatársunktól | Kultúra

Petrovics Kata kiállítása lesz látható április 21-től május 6-ig a Liszt-központ földszinti kiállítóterében.

A festő, - művésznevén Sheniell – 1995-ben végzett a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában, egyéni látásmódjára 2009-ben talált rá. Képei a látható világon túli témákkal foglalkoznak, úgy, mint szeretet, hit, sors, bizalom, teremtés, vagy gyógyulás. A Liszt központban 24 festményét láthatja a közönség.

- A kiállítás képei, a Belső forrás önismereti kártya lapjai: a 24 festmény egy-egy lap a kártyában. Céljuk és funkciójuk, hogy a külvilág eseményeiről egy pillanatra befelé fordítsák tekintetünket és ránézzünk arra, mi zajlik bennünk – mondta el a kiállításról Petrovics Kata.

A tárlatot április 21-én, pénteken 17 órakor nyitja meg Pongor Tünde, a művész közeli barátja és a soproni kiállítás megálmodója. A képek május 6-ig láthatók a Liszt központ földszinti kiállítóterében.

Kapcsolódó cikkek

Új Zentai-regény

2021. 06. 16. | Munkatársunktól

A közelmúltban jelent meg a Soproni Füzetek főszerkesztőjének, Zentai Lászlónak a Rebeka, meg az a 66. senki odafönn című regénye, mely a kilencedik kötete a Szilasligeten élő, de erős soproni gyökerekkel és kötődéssel rendelkező szerzőnek.