Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Családi hétvégék
Húsvét óta hatezer vendéget fogadott a kőfejtő és témapark

Különleges programok lesznek a fertőrákosi kőfejtőben

Családi hétvégék

| Munkatársunktól | Kultúra

Pünkösdkor és gyereknapon is rendhagyó programok várnak az érdeklődőkre a Fertőrákosi Kőfejtőben és Barlangszínházban.

A helyszín már önmagában is különleges látványosság: területét bejárva évmilliókat utazhatunk az időben. Élethű rekonstrukciók mutatják be az ember előtti világ csodalényeit, de megismerhető a lajtamészkő bányászatának története és a mai táj természeti kincse is. 


Az időszakos nyitvatartással működő kőfejtő idén húsvétkor tárta ki kapuit, azóta közel 6000 vendéget fogadott. A látogatók közel harmada külföldről, főként Ausztriából, Szlovákiából és Csehországból érkezett, de voltak indiai, amerikai, görög és olasz vendégek is.


A következő hetekben még nagyobb érdeklődésre számítanak a kőfejtő munkatársai, hiszen elindulnak a nyári csoportos kirándulások és több rendhagyó program is csábítja majd a kikapcsolódásra vágyókat. Pünkösd hétvégéjén, május 20-án és 21-én mesejáték, bábelőadás, népi játékok, Legójátszóház és egy gyermekekből álló lengyel néptáncegyüttes előadása várja a családokat. Gyereknapon, május 27-én pedig a Kuttyomfitty Bábszínház „Az elvarázsolt királykisasszony” című előadásával és a Soproni Petőfi Színház művészei által vezetett „Barlangoló” sétákkal kedveskednek a gyerekeknek a szervezők.


A barlangszínházi szezon is rövidesen elindul, a produkciók sorát Lajkó Félix és a lengyel VOŁOSI együttes koncertje nyitja május 27-én, majd ismét a családok számára kínál emlékezetes estéket az ExperiDance Production „Cinderella” című mesemusicalje június 8–9–10-én. Az ismert Hamupipőke-történetet feldolgozó látványos műsorra a pünkösdi és gyereknapi programok látogatói kedvezményesen válthatnak jegyet.


A családi napok és a barlangszínházi szezon részletes programja megtalálható a www.barlangszinhaz.hu oldalon.

Kapcsolódó cikkek

Reményt adó tárlat

Reményt adó tárlat

2024. 04. 24. | Madarász Réka

– Az itt látható alkotások reményt, hitet adnak – mondta dr. Simon István alpolgármester a tavaszi tárlat megnyitóján. A Soproni Képzőművészeti Társas...

Csókos asszony

Csókos asszony

2024. 04. 24.

Premier a Soproni Petőfi Színházban – szombaton nagy sikerrel mutatták be a Csókos asszony című, kétfelvonásos operettet.