Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gergácz Berta kiállítása a Fabricius Galériában

Gergácz Berta kiállítása a Fabricius Galériában

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Gergácz Bertának, (1956-1993) a fiatalon elhunyt festőművésznek képeiből nyílt tárlat a Fő téren lévő Fabricius Galériában.

„Gergácz Berta festőnő élete, mint a virágoké, kibomló, perdülő s lehulló szirom - rövid de arányosan szép volt” – írta Askerz Éva művészettörténész, a közel negyed századdal ezelőtt elhunyt művésznőről, aki 1978-ban szerzett diplomát a pécsi Tanárképző Főiskolán, ahol Bérces Gábor volt a mestere.

A végzést követően számos egyéni és csoportos (Győr, Szombathely, Bécs, illetve Róma, ahol a rangos Sinaide Ghi Nemzetközi Akvarell Biennálé díját is elnyerte) tárlaton vett részt. Tagja volt a Fiatal Művészek Stúdiójának, de művészi tevékenysége mellett a soproni Óvónőképző Főiskola adjunktusaként jelentős volt pedagógiai munkássága is.

A kiállítás június 12-ig tekinthető meg, keddtől vasárnapig 10 és 18 óra között.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...