Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Macskutyák a színházi klubban

| Munkatársunktól | Kultúra

Kincses Elemér marosvásárhelyi rendező, színpadi szerző, regényíró Macskutyák című művének bemutatója lesz november 15-én, szerdán este hét órakor a soproni teátrum színházi klubjában.

A Macskutyák Ceausescu és neje karikírozott képeként kerül színpadra egy olyan abszurd kérdéssel, mi történne, ha a diktátor és felesége még élne, sőt, uralkodna. Az ugrás pedig Dugovics Titusz nándorfehérvári hős képzeletbeli gondolatairól szól.


Kincses Elemér drámaíróként az abszurd műfaj jeles művelője. Egyfajta görbe tükröt tart az olvasók felé létezésünkről. Ezt szeretné most megmutatni Pápai László rendező is. A tervek között szerepel az író Ringlispíl című művének műsorra tűzése is.


A soproni színházi klub 2015-ben jött létre azzal a céllal, hogy az intézmény még szorosabbá tegye a kapcsolatot a nézőkkel. Ezért olyan együttlétre invitálta a társulat a közönséget, amelynek keretében mélyebb gondolatokat hordozó, az élet kérdéseit szerteágazóan és színesen vizsgáló produkciókat tűztek műsorra.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...