Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Mindenki a Búgócsigában

Mindenki a Búgócsigában

| Munkatársunktól | Kultúra

Sokan voltak kíváncsiak a Mindenki című Oscar-díjas film soproni vetítésére és az azt követő közönségtalálkozóra.

 A Búgócsiga Akusztik Gardenben Molnár Dániellel, a film gyártásvezetőjével (aki Sopronban, a Vasvillában tanult) a FinalCat soproni filmklubot létrehozó Horváth Zsolt és Csóka Miklós beszélgetett. Sok érdekességet hallhattak az alkotás elkészültéről, a forgatás körülményeiről és izgalmas kulisszatitkokra is fény derült. A Mindenki mellett bemutatták a filmes két korábbi munkáját is, de a magyar filmkészítés helyzetéről és a finanszírozásról is értesülhettek a jelenlévők.


Amint azt a számtalan fesztiváldíj is jelzi, a magyar film legújabb aranykorának lehetünk szemtanúi. Épp ezért mindenkit biztattak, merjenek hazai műveket is megnézni a moziban! Erre van jó példa Sopronban: a filmklub is sokat tesz a legújabb alkotások bemutatásáért, minden hónap harmadik szerdáján tartanak programokat. Áprilisban a Mediawave felvezetéseként a fesz­­tivál tavalyi rövidfilmjeiből lesz válogatás. Májusi alkalmukon Tóth Barnabás rendező lesz a vendég, nyáron pedig szabadtéri vetítésekkel is készülnek

Kapcsolódó cikkek

Új Zentai-regény

2021. 06. 16. | Munkatársunktól

A közelmúltban jelent meg a Soproni Füzetek főszerkesztőjének, Zentai Lászlónak a Rebeka, meg az a 66. senki odafönn című regénye, mely a kilencedik kötete a Szilasligeten élő, de erős soproni gyökerekkel és kötődéssel rendelkező szerzőnek.