Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ódon patinák
Fejér Zoltán Soproni ódon patinák című kiállítása nyílt meg a Festőteremben Fotó: Pluzsik Tamás

Ódon patinák

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Soproni ódon patinák címmel a Sopron Kultúrájáért-díjjal kitüntetett Fejér Zoltán festőművész tárlata nyílt meg szombaton a Fes­­tő­­teremben.

Köszöntőjében dr. Simon István alpolgármester egyúttal a kiállítás címére is utalva azt hangsúlyozta, hogy „könnyű dolga van” a művészeknek, így Fejér Zoltánnak is, hisz Sopron ódon patinája, történelmi levegője, egyedi és vonzó szépsége nap mint nap elvarázsol mindnyájunkat, így természetesen megihleti a művészeket is.
– Fejér Zoltán nem keresi mű­­vészetének kifejezésére, a mű­­­­vek megalkotásához a bo­­­­nyolult, szövevényes mondanivaló képekben történő megjelenítését – fogalmazott megnyitójában Kratochwill Mimi mű­­vészettörténész.

– Ér­­­zékeny szívvel, lélekkel és főképpen tehetségével a város adta hangulatokat ragadja meg, amelyek a múltról mesélnek, itt maradva, közöttünk élve, a valóság, a jelen dokumentumaként. Képkivágásaival Fejér Zoltán nem törekszik klasszikus kompozíciók felépítésére, hanem műveit a színekkel történő teljességre törekvés teszi igazi remekművekké.


A Veress Ferenc művészettörténész által rendezett kiállítás október 29-ig hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között tekinthető meg.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...