Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Soproni Szemle

| Munkatársunktól | Kultúra

Megjelent a Soproni Szemle 71. évfolyamának 3. száma. Turbuly Éva az elmúlt év december 3-án elhunyt Hárs Józsefre, a soproni helytörténet meghatározó polihisztorára emlékezik.

 Kövér György akadémikus a naplók és visszaemlékezések, az úgynevezett EGO-dokumentumok szerepét vizsgálja Nyugat-Dunántúl társadalomtörténetben. Dominkovits Péter „Az Egyéni életút forrásai”-t tárja fel a Soproni Levéltárban. Nemes Gábor Sopron–Róma: adalékok Sopron város középkori egyháztörténetéhez címmel közli írását.

A tematikus részben szerepel még Tóth Imre és Soós Viktor Attila írása is. Az említetteken kívül még számos tanulmány szerepel a kötetben, és az olvasók megtalálhatják a Műhely és Soproni könyvespolc rovatot is.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...