Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újra nyitva a GYIK
Az üzemszünet után a Márton-napi rendezvénnyel nyitotta meg kapuit újra a GYIK-rendezvényház: kézműveskedés, koncert, bábszínház, zoknis balettóra, lámpáskészítés is szerepelt a programok között. Fotó: Filep István

Értékmegőrző és értékteremtő programokat szerveznek

Újra nyitva a GYIK

| Munkatársunktól | Kultúra

Ismét gyerekzsivajtól hangos a GYIK – szombaton körülbelül ezer látogató vett részt az üzemszünet utáni első programon. Megújultak a kisebb termek, a nagyterem színpada, de totyogókuckót is kialakítottak a rendezvényházban.

Kreatív kézműveskedés, koncert, bábszínház, zoknis balettóra, lámpáskészítés és felvonulás is várta a családokat szombaton a Gyermek- és Ifjúsági Központban. Az üzemszünet után a Márton-napi rendezvénnyel nyitotta meg kapuit újra a rendezvényház. Az elmúlt hetekben fontos karbantartási munkákat végeztek az épületben, megújultak a csoportfoglalkozásokra használt kisebb termek, valamint a nagyterem színpadának világítása, de a tulajdonos önkormányzat további fejlesztéseket is tervez.

– A napokban hozzáfogunk a GYIK parkolójának a felújításához, hogy az autóval érkezők is komfortosabban tudjanak parkolni – mondta a helyszínen dr. Farkas Ciprián polgármester.

Nemcsak a környezet frissült fel, a következő hetekben számtalan programot tartanak az épületben. – A Márton-napihoz hasonlóan értékmegőrző és értékteremtő programkínálattal várjuk a soproniakat – hangsúlyozta Kóczán Péter, a rendezvényházat üzemeltető Pro Kultúra ügyvezetője.

A következő hetekben lesz például bábszínházi előadás, rock and roll parti, hangszersimogató, valamint ünnepi táncfellépés is. Az épület termeit is elnevezték, a színházterem például Winkler Oszkár nevét viseli (az ő tervei alapján épült meg egykor a kultúrház), a többi helyiség az Erzsébet-kertben megtalálható növények nevét kapta. Újdonság, hogy egy totyogókuckót is kialakítottak a GYIK-ban, ez minden nap 9-től 18 óráig tart nyitva. Amíg a nagyobb gyerekek különböző foglalkozásokon vesznek részt, addig a kisebbek itt játszhatnak – de a későbbiekben mesedélutánokat és diavetítéseket is tartanak a kuckóban. 

Polgármesteri bejelentés: – Az újraindítási program többi lépcsőfokát is a bejelentéseinknek megfelelően megtesszük, napokon belül hozzáfogunk Sopron közvilágítási rendszerének teljes visszakapcsolásához, és már a megújult, ütemes és rugalmas buszmenetrendre sem kell sokat várni – mondta a GYIK Rendezvényházban dr. Farkas Ciprián polgármester. 

Szent Márton-nap a Jerevánon: Hagyományos, Szent Márton-napi ünnepséget rendeztek pénteken a Jereván-lakótelepen. A rendezvényen kiállították a Trefort téri Óvodába és a jereváni kék tagóvodába járó gyermekek által készített lámpásokat is. A programon részt vett Tóth Éva kulturális tanácsnok, önkormányzati képviselő is. 

Tekintse meg kvízünket!

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek