Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Védőszentünk ünnepén
A szentmisét Kozma Imre gyémántmisés irgalmasrendi szerzetes, a Máltai Szeretetszolgálat alapítója és elnöke celebrálta. Fotó: Filep István

Védőszentünk ünnepén

| Elek Szilveszter | Kultúra

A hagyományoknak megfelelően idén is szentmisét, valamint búcsút tartottak a felújított Szent Mihály-templomban és kertjében vasárnap délelőtt.

A rendezvény meghitt hangulatú szentmisével kezdődött, amelyet Kozma Imre gyémántmisés irgalmasrendi szerzetes celebrált.

– Ejtsük ki a világ fegyvereit a kezünkből, és vegyük magunkhoz a Szent Mihály-i szellem, hit és emberség fegyvereit! – emelte ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és elnöke.

A szentmise után a városvezetés a templom udvarán üdvözölte az egybegyűlteket. Dr. Farkas Ciprián hangsúlyozta: ez a nap a számadás ideje is, amikor a közelmúlt és az elmúlt esztendők eredményeit is áttekinthetjük. – Bár továbbra is a veszélyek korában élünk, és a válság időszaka még nem múlt el, a város költségvetése a soproniak türelmének, megértésének és összefogásának, illetve a felelős és takarékos gazdálkodásnak köszönhetően olyan állapotba jutott, hogy újra magasabb szinten tudjuk működtetni a települést. Ezért bejelentettük az újraindítási programot, amely szerint visszaáll a közvilágítás teljes egészében, lényegében visszatér az intézkedések meghozatala előtti buszmenetrend, valamint a GYIK-ot is visszaállítjuk a város kulturális életének a szolgálatába – mondta a polgármester, aki felidézte az elmúlt időszak jelentős városi fejlesztéseit is.

A rendezvényen részt vett dr. Simon István, Sopron alpolgármestere, Tóth Éva kulturális tanácsnok, önkormányzati képviselő és Magas Ádám önkormányzati képviselő is.

Az ünnepet szeretetvendégség és vigadalom zárta a templomkertben, műsort adtak a Pendelyes Kulturális Egyesület, a Petőfi Sándor Általános Iskola és AMI tánccsoportjai, valamint a Fajkusz Banda.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

A nyugalom megélése

A nyugalom megélése

2024. 02. 14. | Köves Andrea

A rá jellemző örök mosollyal érkezik találkozónk színhelyére dr. Varga Mária, vagy ahogy mindenki nevezi, Marika néni. A nyugdíjas környezetvédelmi sz...