Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Elek Szilveszter cikkei

Időjárás: ki tudja ezt követni?

Időjárás: ki tudja ezt követni?

2022. 01. 19. | Elek Szilveszter

Már január első napjaiban kinyílt a hóvirág az Erzsébet-kertben – rövidesen pedig a jégvirágok vették át a főszerepet. Az év eleje meglepő időjárást hozott Sopronban. Az értékek tavaly sem voltak szokványosak, ezért összegyűjtöttük azokat.

Az orvos a sorok mögött

Az orvos a sorok mögött

2022. 01. 12. | Elek Szilveszter

„Szeretném, ha az emberek elkezdenének felelősségteljesebben gondolkozni” – ez a küldetése dr. Tschürtz Nándornak, aki SopronÉRt címmel hétről hétre publikál egészségügyi témájú írásokat lapunk hasábjain.

Mi nyomja lelkünket?

Mi nyomja lelkünket?

2022. 01. 12. | Elek Szilveszter

A domonkos rend 800 éve van jelen Magyarországon. Fennmaradása annak az alázatnak köszönhető, amellyel tagjai szolgálják az embereket. A rend atyái Sopronban is sokaknak enyhítik a lelki szenvedését.

Ajtók a történelemre

Ajtók a történelemre

2021. 12. 22. | Elek Szilveszter

A múlt és a jelen közösségét kötik össze a soproni evangélikus templom padsoraiban lévő szekrénykék ajtói. Az alkotások őrzik azok emlékét, akik korábban itt imádkoztak – békéért, szeretetért, elszakított családtagjaikért.

Épül a jövő múzeuma

Épül a jövő múzeuma

2021. 12. 16. | Elek Szilveszter

Az előzetes terveknek megfelelően halad a múzeumnegyed kialakítása. A beruházás látványos állomását múlt kedden mutatták be a sajtó munkatársainak. A rendezvényen részt vett dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere is.

Az örök sláger:  a nordmannfenyő

Az örök sláger: a nordmannfenyő

2021. 12. 08. | Elek Szilveszter

A karácsonyfa kiválasztása meghitt és kulcsfontosságú pillanata az ünnepkörnek. A hétvégén Sopronban is több helyen elkezdték árulni a különleges örökzöldeket. A megkérdezett kereskedők nem számoltak be áremelésről.

Évszázados kincsünk

Évszázados kincsünk

2021. 11. 24. | Elek Szilveszter

Az 1700-as években falra vitt festést tárt fel Lángi József festőrestaurátor a soproni evangélikus templomban az épület felújításának előkészítésekor. A szakembernek a közel száz évig megbúvó alkotás több talányát sikerült már megfejtenie.