Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Zenés évad a színházban

Zenés évad a színházban

| Pluzsik Tamás | Kultúra

Az első nagyszínházi premierre október elején kerül sor.

– A 2017–2018-as zenés színházi évadunk tervét az a meggyőződésünk hívta elő, hogy ezen a te­­rületen is képesek vagyunk értékeset alkotni és választékos programot kínálni Sopron város közönségének – mondot­ta Pataki András, a Pro Kultúra igaz­­gatója a következő színházi szezont meghirdető sajtótájékoztatón. A direktor kiemelte, hogy jövőre is törekednek a műfaji és stílusbeli sokszínűségre.

Az első nagyszínházi premierre október elején kerül sor: ko­­pro­­duk­­cióban a Pesti Magyar Színházzal, Eperjes Károly rendezésében a Hyppolit, a lakáj cí­­­­mű zenés vígjátékot mutatják be, főszerepben Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésszel.

Demcsák Ottó tánctagozat-vezető és Pataki András igazgató–főrendező a sajtótájékoztatón Fotó: Pluzsik Tamás

Az elmúlt évekhez hasonlóan a következő szezonban is lesz felnőtt, középiskolás, az általános iskolák felső és alsó tagozatosai, valamint óvodások számára bérlet, így összesen tizennégy premiere lesz a teátrumnak.

Ízelítő a programból: a már em­­lített Hyppoliton kívül a felnőtt bérletben szerepel Moliére A fösvény című műve alapján írt Zsugori című zenés komédia, mely a Komáromi Jókai Színházzal lesz közös produkció, a tánctagozat pedig egy Táncrapszódia címet viselő háromrészes produkcióval lép a közönség elé. Ősbemutató lesz Papp Gyula, Demjén Ferenc és Sárdy Barbara Ármány és szerelem című rockzenés játéka, Feke Pál és Serbán Attila pedig The Blues Brothers címmel ad elő musicalshow-t. Kamaraelőadásként a Zentai Magyar Kamaraszínházzal, valamint a Nemzeti Színházzal közösen mutatja be a soproni társulat Henrik Ibsen Ha mi holtak feltámadunk című drámáját, a színház volt direktorával, Szilágyi Tiborral a főszerepben.

– Várjuk régi és új nézőinket előadásainkra, az októberi premier előtt már a fertőrákosi barlangszínházba is – zárta Pataki András –, ahol június 15-én lesz a premiere az Aida című musicalnek, címszerepben Stéphanie Schlesserrel, Vastag Tamással és Füredi Nikolett-tel.

Kapcsolódó cikkek

Mélységek, magasságok

Mélységek, magasságok

2024. 04. 17. | Munkatársunktól

Mélységek és magasságok címmel hirdették meg a 2024/25-ös évadot a Soproni Petőfi Színházban. Színpadra kerül a Fellini-filmből írt színmű, az Országú...

A holokausztra emlékeztek

A holokausztra emlékeztek

2024. 04. 17.

A SOÁ fájdalma nemzetünk tragédiája – ezzel a címmel nyílt meg Tölgyesi Katalin és Hollay Loránt, az ARTalakulás Galéria művészeinek rendhagyó tárlata...