Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ahol minden milliméter számít…
– Jelenleg harminc (többségében fizikai) dolgozóval végzik a munkát a Clemco Termelési és Kereskedelmi Kft.-ben – tudtuk meg Kocsis Zsolt ügyvezető igazgatótól. Fotó: Filep Istán

Clemco Termelési és Kereskedelmi Kft.: 1997 tavaszán kezdődött a termelés Sopronban

Ahol minden milliméter számít…

| Köves Andrea | Panoráma

Vannak köztük tősgyökeresek, vidéki eredetűek és külföldi tulajdonúak – ami közös bennük, hogy változatos tevékenységüket Sopronban végzik. Sorozatunkban a város legjelentősebb cégeit mutatjuk be, ezúttal a Clemco Termelési és Kereskedelmi Kft.-t.

Az Ágfalvi úti telephelyen működő cég szemcseszóró gépek és a berendezések védőfelszerelésének a gyártásával foglalkozik. Mindezt Kocsis Zsolt ügyvezető igazgató mesélte, miközben végigvezetett a cég kétezer négyzetméteres csarnokán. Elhaladtunk különleges, nagyméretű egyedi berendezések mellett is, mint kiderült, jelenleg egy német atomerőmű leszereléséhez szükséges homokszóró gépegységek gyártását végzik az üzemben, ami óriási precizitást kíván: itt minden milliméter számít. Mindehhez nagyon-nagyon sok munkaóra és háttér-dokumentáció társul. A Clemco kft.-t a folyamatos innováció jellemzi, így például újdonság a cég életében, hogy 3D nyomtatások után a termékek porból kitisztítását is az általuk gyártott gépekkel végzik.

Egyedi igények és kézi munka

Az amerikai anyacéget 1941-ben alapították, az évtizedek alatt folyamatosan terjeszkedett, idővel a szemcseszóró gépek és tartozékaik széles körű gyártásában a világ egyik legjobb, piacvezető cégévé fejlődött, jelenleg 55 országban rendelkezik kereskedelmi képviselettel. A soproni gyárat 1995-ben alapították, a tényleges termelés 1997 tavaszán indult meg. Jelenleg harminc (többségében fizikai) dolgozóval végzik a munkát. Nagyon fontos a megfelelő szaktudás a gyártásnál, hiszen az egyedi termékek miatt kiemelt szerepe van a kézi munkának, a cég az ambiciózus dolgozók továbbképzését is segíti.


A lehető leghatékonyabb működés

– A vágás műveletét lézervágóval fejlesztettük, CNC-vezérelt élhajlító gépet is vásároltunk, és a napokban érkezik meg a lézerhegesztő gépünk is – folytatta az ügyvezető. – A technológiát is folyamatosan fejlesztjük, arra törekszünk, hogy a meglévő csarnokkapacitásunkat minél hatékonyabban tudjuk kihasználni. Az ISO 9001 mellett „LEAN” vállalatirányítási módszer jellemzi a céget, azaz próbálunk minél több értéket nyújtani vevőinknek a lehető leghatékonyabb működéssel, ennek jegyében rendszeresen ötletelünk munkatársainkkal. Mivel megrendeléseink száma folyamatosan emelkedik, így stratégiánk egyik lényeges eleme, hogy a szállítási időket tudjuk csökkenteni.

Nagyra becsült munkaerő

A cégnél nagy figyelmet fordítanak a megfelelő munkakörülményekre, a hazánkban hasonló munkakörökben jellemző bérezésnél magasabbak a fizetések, egyműszakos munkarendben dolgoznak, illetve az egyedi igényekre is ügyelnek. Fontosnak tartják a jó munkaerő megbecsülését. A Clemco kft. büszke arra, hogy Sopronban tevékenykedik, a városi társadalmi szerepvállalása is ezt bizonyítja: támogatja a női kosárlabdacsapatot, a kórház alapítványát, legutóbb az urológiai, előtte a gyermekosztályt segítette.

Tekintse meg videóajánlónkat és kvízünket is!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...