Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az építőipar szolgálatában
Számtalan soproni középület és műemlék építési munkáit végezte el a STETTIN-HUNGARIA Kft. – tudtuk meg Kóbor Csaba ügyvezető–igazgatótól. Fotó: Filep István

STETTIN-HUNGARIA: Nagy hangsúlyt fektetnek a megbízások kifogástalan teljesítésére

Az építőipar szolgálatában

| Köves Andrea | Panoráma

Vannak köztük tősgyökeresek, vidéki eredetűek és külföldi tulajdonúak – ami közös bennük, hogy változatos tevékenységüket Sopronban végzik. Sorozatunkban a város legjelentősebb cégeit mutatjuk be, ezúttal a STETTIN-HUNGARIA Magas- és Mélyépítőipari Kft.-t.

Harmincéves jubileumát ünnepli az építőipari cég, hiszen 1993-ban alapították, amikor a STETTIN Hoch- und Tiefbau GmbH megvásárolta a csődben lévő, állami tulajdonú Soproni Magasépítő Kft. telephelyét, és akkori dolgozóinak nagy részével munkaviszonyt létesített. A STETTIN-HUNGARIA Kft. jelenleg az osztrák HABAU csoport tagja, mely Ausztria negyedik legnagyobb építőipari vállalatcsoportja.

Kóbor Csaba ügyvezető–igazgató kalauzolt el a társaság 7,5 hektáros központi, Somfalvi úti telephelyén. Mozdulatai, szavai a cég iránti elkötelezettségéről és magas szintű szakmai felkészültségéről árulkodnak. A kezdetek óta irányítja a társaságot, az elmúlt három évtizedet a gyarapodás, a folyamatos fejlesztések jellemezték.

– Ahogy körbenézünk, láthatjuk, hogy több üzemcsarnokkal rendelkezünk, ahol a betonacél szerelői, előregyártási munkáinkat készítjük – hangsúlyozta Kóbor Csaba. – 1997-ben egy új gyártóüzem építésével megkezdtük a fém zsalurendszerek gyártását, amelyet 2010-ben egy új, daruzott festőkabinnal ellátott üzemcsarnokkal bővítettünk. Az építkezések irányítását többéves szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársaink látják el, a kivitelezői tevékenység során az építőmesteri munkákat saját szakembereinkkel, a szakipari munkákat a már régóta kivitelezői kapcsolatban lévő alvállalkozóinkkal végezzük.

Az elmúlt harminc évben a magyar építőipar egyik meghatározó, stabil, generálkivitelező társaságává fejlődött a STETTIN-HUNGARIA Kft. Tevékenysége kiterjed az építőipari generálkivitelezés teljes szolgáltatási körére. Referenciái között éppúgy találhatók ipari, kereskedelmi épületek, társasházak, mint középületek kivitelezése, illetve épületek felújítása.

– Nagyon nehéz a sok-sok munkából néhányat kiválasztani – folytatta Kóbor Csaba, amikor az irodájában a referenciafotók közül válogattunk. – Ipari létesítmények kivitelezése terén főbb megbízóink közé tartozik a Roto Elzett Certa Kft., a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt., a Robert Bosch Elektronikai Kft. A társasház-építési munkáink során az elmúlt évek alatt több száz lakást építettünk az OTP Ingatlan Zrt. és települési önkormányzatok, ingatlanfejlesztő társaságok megbízásából. A kereskedelmi létesítmények kivitelezése területén nagy áruházlánc- és szállodaépületek építése, bővítése is a referenciánkhoz tartozik. Elvégzett projektjeink között jelentősek középület- és műemlék-építési munkáink, nagyon büszkék vagyunk arra, hogy Sopronban a Tűztorony teljes körű szerkezetmegerősítése, felújítása és a Várfal sétány kialakítása is társaságunk kivitelezésében készült, illetve mi építhettük fel az új Szent Margit-templomot, és mi kiviteleztük a Páneurópai Piknik Látogatóközpontot, valamint a Bűvösvölgy Médiaértés Oktató Központot.

A telephelyen található zsaluépítő üzemben közúti, vasúti alagutak és metróalagutak építéséhez szükséges fém zsaluszerkezeteket gyártanak. A zsalurendszerek tervezését, gyártását és megrendelői igény esetén üzemeltetését is a cégcsoport végzi. Az egyedülálló technológiát az is tükrözi, hogy amellett, hogy az üzemben készült zsalurendszert számos európai metró- és alagútépítésnél használták, Ausztráliában egy földalatti vasúti alagút építésénél is ezzel dolgoztak.

– Cégünk nagy hangsúlyt fektet a megfelelő munkakörülmények kialakítására, az általunk vállalt megbízások kifogástalan teljesítésére, mindezt a fenntarthatósági szempontok figyelembe vételével – tette hozzá Kóbor Csaba. – 2022-ben egy korszerű híddaru fogadására is alkalmas, ezerkétszáz négyzetméteres, energiatakarékos csarnok építésével folytattuk telephelyünk korszerűsítését, az elkövetkező fejlesztési célunk telephelyünk és építkezéseink energetikai modernizálása, valamint a szén-dioxid-kibocsátásunk csökkentése.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...