Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Az igazi ajándék személyes
Görög Ibolya Fotó: Bach Máté

Az igazi ajándék személyes

| Madarász Réka | Panoráma

Karácsony előtt sokunknak a legnagyobb fejtörést az ajándékok kiválasztása okozza. Milyen meglepetést vegyünk, amire a szeretteink valóban vágynak, és még örülnek is neki?

A karácsonyi ajándékok beszerzését sokan, sokféleképp intézzük. Valaki már fél évvel az ünnepek előtt elkezdi begyűjteni őket, mások az utolsó pillanatban rohannak el a bevásárlóközpontba, és viszik, ami a kezük ügyébe kerül. A protokollszakértő szerint a jó ajándék titka, hogy azt adjuk, amit az illető szeretne. 

– Ha valakivel törődünk, már hetekkel, hónapokkal az ünnepek előtt figyelünk arra, mit emleget, mire vágyik – mondja Görög Ibolya. – Persze a biztos tippek se mindig válnak be, például ha valakiről tudjuk, hogy szeret olvasni, és veszünk neki egy könyvet, elképzelhető, hogy már megvan neki.

Az ajándéktárgy nem attól jó, hogy drága, hanem attól, hogy vágyott rá, akit meglepünk vele. A szeretetünket azzal tudjuk kifejezni, ahogyan becsomagoljuk.

– A gondos csomagolásból érződik, hogy csak tőlünk kaphat ilyet – folytatja a szakember. – Egy tábla csokoládét is be lehet úgy csomagolni, hogy egyedi legyen, és a látvány önmagában örömet okozzon. A cifra ajándékzacskó személytelen, ha abban adjuk át, a tárgyat magát tegyük egyedivé. Hasznos tisztában lennünk azzal, hogy olyat adni, ami hozzáér a testhez – zokni, fehérnemű, illatszer – csak annak szabad, akivel bizalmas kapcsolatban vagyunk.

Görög Ibolya fontosnak tartja, hogy az ajándékot akkor is fogadjuk örömmel, ha épp nem arra vágytunk. Aki pedig ajándékoz, semmiképp se dicsérje azt, amit adott, és főként ne emlegesse fel az árát!

A szakértő még egy fontos tanáccsal látott el bennünket az ünnepek előtt: a karácsonyi üdvözlőlap mindenkinek jólesik, akivel nem tudunk személyesen találkozni. Kerüljük el azonban az e-mailben vagy messengeren személytelenül továbbított, sokszor giccses, semmitmondó cukiságokat! 

Kapcsolódó cikkek

Megbecsüljük értékeinket

Megbecsüljük értékeinket

2024. 04. 17. | Köves Andrea

– Sopron nemcsak a leghűségesebb, de a legszebb is – nyilatkozta lapunknak dr. Farkas Ciprián a közelgő műemléki világnap apropóján. Április 18. Sopro...

Éves soproni borpárbaj

Éves soproni borpárbaj

2024. 04. 17. | Szilágyi Andrea

– Fontos, hogy Sopronban a bornak ne csak múltja, hanem jövője is legyen – emelte ki dr. Farkas Ciprián a pénteken megrendezett 2024-es Soproni borvid...